Computeren optager ikke mere plads på bordet end et Bluetooth-tastatur.

Raspberry Pi 400

Raspberry Pi 400 er en komplet computer bygget ind i et lille tastatur. Den kan klare alt lige fra kontorarbejde til afspilning af film i høj opløsning.

af Morten Skeldal Østergaard #Computer #Raspberry Pi
9.0

Raspberry Pi 400 er den billigste færdigsamlede computer, vi har testet i Komputer for alle, og for os var det kærlighed ved første klik, da vi koblede den lille computer til. For under 600 kroner får du ikke bare en effektiv computer med masser af muligheder; du får også et tastatur, for computerens dele er bygget ind i noget, der ligner et lille Bluetooth-tastatur. Det er samme princip som 1980’ernes populære hjemmecomputere, Commodore 64 og ZX Spectrum.

Indmaden er den kompakte computer Raspberry Pi 4, som du kan læse vores test af her. Den virker bare noget mere imødekommende i denne udgave, hvor den ikke er “nøgen”, og man derfor ikke kan komme til at sætte sine fedtede fingre på de meget følsomme komponenter på computerens bundkort. Desuden har det været muligt at sætte lidt ekstra fart på processoren. Det skyldes, at processoren er bedre kølet, men det sker uden brug af en snurrende blæser, så Raspberry Pi 400 er helt lydløs.

Bagpå sidder et fint udvalg af tilslutningsmuligheder. Der er blandt andet tre USB-porte og et par micro HDMI-porte, så du kan tilslutte to skærme. Det er ret imponerende til denne pris.

Det eneste, der mangler, før Raspberry 400 er køreklar, når du tager den ud af kassen, er et microSD-kort med et styresystem. Vi brugte et 32 GB-kort, der koster omkring en halvtredser. Den smule strøm, der skal bruges, leveres via et USB C-stik, og du skal selv sørge for en strømforsyning (fx den fra din mobiltelefon).

Der findes en del gratis styresystemer til Raspberry Pi. Vi hentede et, der forvandlede computeren til et mediecenter, og det fungerede helt uden problemer — selv da vi koblede computeren til et tv og startede en film i Full HD-opløsning.

Du kan også hente det Linux-baserede styresystem Raspberry Pi OS, der minder en del om Windows. Der er masser af gratis programmer til systemet så som den omfattende kontorpakke LibreOffice, så det er faktisk overvældende, hvor meget du får med Raspberry Pi 400 for et beskedent beløb.

Hvis du ikke selv har lyst til at bruge tid på at installere styresystemet, så er der også en udgave af Raspberry Pi 400 på vej, hvor blandt andet strømforsyning, microSD-kort med styresystem, skærmkabel og mus er inkluderet. Denne komplette pakke koster 849 kroner.

Du skal i øvrigt være opmærksom på, at tastaturet i Raspberry Pi 400 ikke har danske taster. Den danske model skulle først være klar i begyndelsen af 2021.


+ Mange tilslutningsmuligheder

+ Hele computeren er bygget ind i tastaturet

+ Flot ydelse til prisen

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Raspberry Pi 400 er en komplet computer bygget ind i et lille tastatur. Den kan klare alt lige fra kontorarbejde til afspilning af film i høj opløsning.

Specifikationer

Mærke
Raspberry Pi
Type
Mini-computer
Processor
Broadcom BCM2711 quad-core Cortex-A72, 1,8 GHz
Hukommelse (RAM)
4 gigabytes
Lagerplads
Valgfrit microSD-kort
USB-porte
2 × USB 3.0 and 1 × USB 2.0
Tilslutninger
2 x micro HDMI, udvidelsesport,
Netværk
Gigabit kabelnetværk, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.0
Mål
28,6 × 12,2 × 2,3 cm
Vægt
386 gram
Styresystem
Det vælger du selv