IronKey D300 udnytter USB-3 forbindelsen fremragende

Kingston IronKey D300 128 GB

Ekstra robust krypteret USB-nøgle

af Henrik Ræder Clausen #USB-nøgler #Kingston
7.2

Kingston IronKey D300 er en tung USB-nøgle med en vægt på over 50 gram. Den er bygget helt i zink – ikke stål, som man nok kunne forvente. Zink er blødere end jern, og derfor mere stødabsorberende. Når det kommer til stykket, er det vigtige at beskytte USB-nøglens data, ikke dens udseende.

Og det er der gjort meget ud af. Før USB-nøglen kan tages i brug, skal man køre et program, der aktiverer den indbyggede kryptering. Systemet er baseret på AES-256-kryptering, der så vidt vides ikke kan brydes indenfor universets levetid. Det bliver ikke aktuelt her, for i bedste James Bond-stil slettes USB-nøglens indhold, hvis man angiver en forkert adgangskode ti gange.

Når adgangskoden er indtastet, fungerer IronKey D300 som alle andre USB-nøgler, med en vigtig untagelse: Den er hurtig, rigtig hurtig. Vores målinger viste en skrivehastighed på 150 MB/s, og en læsehastighed på hele 250 MB/s. Det er ikke bare mere end Kingston lover, det er det højeste, vi har målt til dato.

USB-nøglen er garanteret vandtæt på en meters dybde, og er bygget til at holde til at blive tabt eller kørt over. Det afprøvede vi, og selvom det gav et par ridser i overfladen og gjorde nøglen lidt skæv, havde det ingen indflydelse på USB-nøglens funktion og ydelse.

Men det var kun på kort sigt. For da vi tog den frem igen et par uger senere, fungerede den ikke længere. Så da almindelige USB-nøgler faktisk er ret robuste, er der ikke meget, der retfærdiggør den ekstreme pris for Kingston IronKey D300.

For en god ordens skyld lånte vi en ny nøgle af Kingston, som vi endnu engang kørte over. Denne gang virkede nøglen, som den skulle, da vi igen satte den i USB-porten, så det har sandsynligvis været et eksemplar med konstruktionsfejl, som vi lånte i første ombæring.


+ Meget hurtig
+ Effektiv kryptering
– Ekstremt dyr
– Gik i stykker under vores første test

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

USB-nøglen virker solid, og er seriøst krypteret. Men prisen for det er ekstrem, og at den døde stille under vores test får os til at fraråde den.

Specifikationer

Mærke
Kingston
Kapacitet
128 GB
Forbindelse
USB-3
Andet
Krypteret, vandtæt
Skrivehastighed
150 MB/s
Læsehastighed
250 MB/S