Test av Kinsgton DataTraveler 80

Kingston DataTraveler 80

Praktisk USB-nøgle med USB-C-stik, så du kan bruge den til både telefon og pc.

af Markus Dahlberg #USB-nøgler #Kingston
8.7

Kingston DataTraveler 80 er en USB-nøgle, der er fulgt med tiden: I stedet for et gammeldags, bredt USB-A-stik har den et lille, fikst USB-C-stik i den ene ende.

Moderne bærbare computere er ofte bemærkelsesværdigt små. De er tynde, har god ydeevne og de er generelt stilfulde og elegante. Men nutidens bærbare pc’er har desværre også ofte alt for få tilslutningsmuligheder. Typisk er der kun et par USB-C-porte, og pludselig bliver det svært at forbinde USB-enheder af forskellige typer – for eksempel USB-nøgler.

DataTraveler 80 løser problemet på en enkel måde: Den har simpelthen et USB-C-stik, USB C 3.2 Gen 1 for at være helt nøjagtig, og der følger ingen adapter med til de store, gamle USB-porte.

Takket være USB-C-stikket fungerer DataTraveler 80 lige så godt med en pc som med en Android-mobil. Pludselig er det let at flytte filer mellem din computer og din mobiltelefon. Vi kopierede en film fra computeren og så den straks efter på telefonen. Selvfølgelig kan du også gå den anden vej og fx kopiere billeder fra telefonen til USB-nøglen.

Vi målte læse- og skrivehastigheder på henholdsvis 246 og 45 megabytes pr. sekund. Det er okay, men ikke det hurtigste i klassen. I en telefon er det dog meget langsommere. De billeder, vi kopierede, blev skrevet med kun 215 kilobytes pr. sekund.

DataTraveler 80 er lille, og det dæksel, der beskytter USB-stikket, forsvandt for os mere end én gang. Med sin lille størrelse og en vægt på kun lidt over fire gram er det let for hele USB-nøglen at forsvinde, så vi sætter pris på, at der er et lille hul til at fastgøre den til en nøglering.


+ Kan bruges med telefonen
+ Lille
 Ingen adapter til USB A

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Praktisk USB-nøgle med USB-C-stik, så du kan bruge den til både telefon og pc.

Specifikationer

Mærke
Kingston
Kapacitet
128 GB
Forbindelse
USB-C
Andet
Mål: 42,2 x 15 x 6,7 mm
Skrivehastighed
45 MB/s
Læsehastighed
246 MB/s