Sonys XE9005-serie

Sony 55XE9005

Sonys XE9005-serie er en række Smart TV med fantastisk billedkvalitet, hvor kontrasten er glimrende, og farvebalancen er lige i øjet. Brugervenligheden lever dog ikke op til det flotte billede.

af Mathias Alsted Lund Flinck #TV #Sony
8.7

Det kan være umuligt at komme op fra sofaen, når du først har sat dig til rette foran 55XE9005 og sat en god film på. Billedet på Sonys Smart TV er nemlig intet mindre end fantastisk, og især den fine kontrast og store detaljegrad fra de over otte millioner pixels skaber en rigtig god visuel oplevelse.

De sorte områder er fyldt med detaljer, og skærmen håndterer bevægelse på fornem vis, hvilket giver et levende og dynamisk billede. Selv opskaleringen af indhold, der ikke er i den høje 4K-opløsning, tager sig rigtig flot ud på de 55 tommer.

Lyden er desuden overraskende god for en fladskærm, hvor kroppen ellers ofte er for tynd til at levere lyd med dybde og nuancer. Det problem oplevede jeg slet ikke med 55XE9005, som faktisk kan klare sig fint uden en soundbar.


Forfærdelig betjening

Du får dog lov til at yde lidt af en indsats for at få lov til at nyde det indbydende billede, hvad enten det er fra en tv-kanal, en Blu-ray eller en af de mange streaming-apps som Netflix. Selve opsætningen er særdeles indviklet, og de forklarende tekster forvirrer mere, end de hjælper. Den noget gammeldags fjernbetjening gør ikke opgaven nemmere, for den reagerer meget langsomt, når du trykker på knapperne. Især er indtastningen af bogstaver, fx når du skal skrive koden til et trådløst netværk, besværlig og kræver en god portion tålmodighed. De mange taster gør det til tider også svært at finde de rette menuer, når du vil skifte mellem apps eller ændre billedindstillingerne.

Køb Sony 55XE9005 her:
www.sony.dk

+ Fremragende billede
+ Masser af apps
+ Gode tilslutningsmuligheder
– Besværlig betjening

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

55 billedskønne tommer med masser af detaljer og god kontrast, men brugervenligheden halter gevaldigt.

Specifikationer

Mærke
Sony
Mål
122,8 x 77,2 x 25,9 cm
Opløsning
3840x2160 pixels
Netværk
802.11a/b/g/n/ac
Tilslutninger
4 x HDMI (HDCP 2.2), Bluetooth, 3 x USB, Digital Audio, Google Cast
Vægt
18,1 kg
Elforbrug
189 W
Andet
Android TV (styresystem)