Rammen er kun nogle få millimeter tyk, så skærmen virker ikke så stor på trods af sine 55 tommer.

Hisense 55U7KQ

Her får du 55 tommers flot billedkvalitet, men vi kunne godt have ønsket os en lidt fyldigere lyd.

af Morten Skeldal Østergaard #TV #Hisense
8.3

Fjernsynet Hisense 55U7KQ løfter tv-oplevelsen i forhold til de helt billige supermarkedsmodeller.

Der er en stærk og jævn belysning af billedet.  En af ulemperne ved LED-skærme er, at belysningen af skærmen “siver” ud fra lyse områder til mørke områder rundt om det lyse. Det kan især ses ved hvide rulletekster på en helt sort baggrund. I Hisense-fjernsynet er denne kedelige effekt holdt på et minimum: Skærmen er delt op i mange små belysningszoner, og det var kun lige omkring de hvide bogstaver på skærmen, at vi kunne se den sorte baggrund lysne en anelse.

Den testede tv-skærm var på 55 tommer, og det er faktisk tæt på den gennemsnitlige størrelse på fjernsyn, der sælges i dag. Salget af tv-apparater stiger som regel op til store fodboldslutrunder, og Hisense-skærmen er godt forberedt til den kommende sommers europamesterskaber.

Vi så en fodboldkamp fra den hjemlige turnering og satte os helt tæt på skærmen. Farverne blev gengivet flot og måske endda en anelse for stærkt, for det vinterplagede græs var nærmere sommergrønt. Der var en flot skarphed i billedet, og skærmen var usædvanlig god til at gengive bold og spillere i hurtig bevægelse.

Fjernsynets styresystem hedder VIDAA, og det fungerer glimrende. Det har et hurtigt menusystem, hvor der ikke er nogen generende tøven, fra du trykker på en knap på fjernbetjeningen, til der sker noget på skærmen. Der er nogle streamingtjenester, der favoriseres i både systemet og på fjernbetjeningen med reserverede knapper beklædt med tjenesternes logoer. Hvis du ikke lige er kunde hos fx Amazon Prime Video eller Disney+, er de knapper overflødige

Fjernbetjeningen er ellers bedre end gennemsnittet med nogle velplacerede knapper, der er udformet individuelt, så du kan betjene dem uden at kigge på fjernbetjeningen. Der er aluminium på både for- og bagside, så fjernbetjeningen føles som solidt kram.

Lyden er fjernsynets største svaghed. Der kan skrues gevaldig højt op, men der mangler dynamik og detaljer i lydbilledet. Hisense har i det mindste fokuseret på, at stemmer skal være tydelige og nemme at forstå, men det samlede indtryk er fladt og uden en god, dyb bund til at give fx musik og eksplosioner gennemslagskraft. Hvis du vil have lyd, der matcher den høje billedkvalitet, må der eksterne højtalere til.


+ Velbelyst billede

+ Kvalitetsfjernbetjening

– Lyden lever ikke op til resten

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Her får du 55 tommers flot billedkvalitet, men vi kunne godt have ønsket os en lidt fyldigere lyd.

Specifikationer

Mærke
Hisense
Mål
123 x 71,6 x 7,9 cm
Opløsning
3840 x 2160 pixels
Netværk
Wi-Fi 6
Tilslutninger
4 x HDMI, 1 x Ethernet, 2 x USB-A, 1 x composite, 1 x 3,5 mm Audio, antenne
Vægt
12,9 kg
Elforbrug
77 watt