Selfiekameraet er skyld i et uklædeligt hul i skærmens ene hjørne.

Xiaomi Mi 11

Xiaomi Mi 11 er en hurtig telefon med kamera og skærm i høj klasse.

af Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Xiaomi
8.3

Mi 11 er en af de mest avancerede telefoner, den kinesiske smartphone-producent Xiaomi har at byde på.

Xiaomi er måske ikke så velkendt et mærke her til lands, men firmaet er faktisk verdens tredjestørste producent af smartphones – efter Apple og Samsung.

Mi 11 kan måle sig med nogle af de bedste telefoner, du kan købe i dag. Telefonen er hurtig. Processoren er den samme Snapdragon 888, som også sidder i mange andre nye Android-toptelefoner, og eftersom telefonen også har rigeligt med ram og en 5G-forbindelse til internettet, bliver alle apps afviklet uden den mindste forsinkelse.

Moderne smartphones ligner ofte hinanden til forveksling, så det især på kameraet, at de forsøger at skille sig ud. Her er Mi 11 meget godt med: Kameramodulet på bagsiden har tre linser: Et primært kamera med den nærmest overflødigt høje opløsning på 108 megapixel, en 13 megapixel ultravidvinkel og en makrolinse, der skyder billeder i fem megapixel. Især den sidste giver nogle flotte supernærbilleder og kan i en snæver vending bruges som lup, hvis du har svært ved at læse nogle små bogstaver. Der er ingen telefotolinse, så hvis du holder af at tage billeder på lang afstand, må du finde dig en anden telefon.

Der er gjort lidt ekstra ud af videoeffekterne, så du får mange sjove muligheder for at gøre dine optagelser lidt mere interessante ved fx kun at zoome på baggrunden, mens motivet i forgrunden forbliver uforandret eller ved at “fryse” dele af billedet. Der er generelt ikke særlig meget støj på billeder og video optaget i mørke. Det lykkedes os at bruge kameraet til at lave nogle flotte timelapse-optagelser  (en video, som er sammensat af en lang række enkelte fotos) fra baghaven, efter solen var gået ned.

Skærmen er på næsten syv tommer, og den har et flot kontrastrigt billede med en god lysstyrke. Desværre skæmmes den lidt af selfiekameraet, der kigger ud gennem et sort hul i øverste venstre hjørne.

I den nederste del af skærmen sidder den indbyggede fingeraftrykslæser. Den er lige en tand for lunefuld, og man skal holde fingeren i længere tid end på de fleste andre telefoner i denne prisklasse.

Batteritiden er ikke blandt de bedste, vi har set. Det skete et par gange under vores test, at telefonen var tæt på at løbe tør for batteri, da vi nærmede os sengetid. Det var ganske vist efter ret intensiv brug af både skærm, GPS og kamera, men det er alligevel lidt bekymrende, at batteriet kun holdt lidt over 16 timer.


+ Hurtig

+ Godt makrokamera

– Batteritiden er lige i underkanten

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Xiaomi Mi 11 er en hurtig telefon med kamera og skærm i høj klasse.

Specifikationer

Mærke
Xiaomi
Processor
Snapdragon 888
Hukommelse (RAM)
8 gigabytes
Lagerplads
256 gigabytes
Skærmstørrelse
6,81 tommer
Skærmopløsning
3200 x 1440 pixels
Tilslutninger
USB-C
Batteritid
16-24 timer
Batterikapacitet
4.600 mAh
Styresystem
Android 11
Netværk
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2
Mål
16,4 x 7,5 x 0,81 cm
Vægt
196 gram
Fingeraftrykslæser
Ja, i skærmen
Kamera
108 MP, 13 MP ultravid, 5 MP makro, 20 MP selfiekamera
Udskifteligt microSD-kort
Nej