Xiaomi har ikke været bange for at lade sig inspirere af iPhone, da telefonen skulle designes.

Xiaomi 14

Xiaomi 14 er på mange måder en fremragende telefon, men i denne prisklasse ville vi sætte pris på at slippe for de overflødige apps.

af Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Xiaomi
8.4

Xiaomi 14 er på mange måder en vellykket telefon, men vi synes ikke, at den lever helt op til sin høje pris.

Telefonen har ganske vist mange af de fortrin, som vi forventer, når vi langer så mange penge over disken. Skærmen er fx i topklasse, og processoren er blandt de hurtigste lige nu.

På den anden side trækker de helt abnormt mange unødvendige apps på telefonen ned i det samlede indtryk. Hvad end du ønsker det eller ej, så får du blandt andet apps fra Booking.com, Facebook og Spotify. Der er også en stor samling af Xiaomis egne alternativer til Googles populære apps, men vi har altså kun brug for én web-browser, og Xiaomis egen browser kommer ikke engang i vores top 5 i dén kategori. Mange af de uønskede apps kan uden videre afinstalleres, men desværre ikke dem alle. Resten må deaktiveres i telefonens indstillinger, eller også må du bare leve med, at de er der.

Snapdragon-processoren klarede vores test af ydelsen med bravour, men telefonen blev også meget varm undervejs. Problemet med ophedning gik igen, når vi ville lade telefonen hurtigt op i løbet af en halv times tid. Vi endte med at lade telefonen i et køligt rum i løbet af vores testperiode, og det hjalp lidt på sagen. Vi havde ikke de samme problemer under trådløs opladning, som Xiaomi 14 også giver mulighed for.

Når først batteriet var ladet op, kunne det i gennemsnit holde Xiaomi 14 kørende i næsten to hele døgn, og det er virkelig flot for en hurtig telefon med en stor skærm.

Kameramodulet på bagsiden er skabt i samarbejde med det anerkendte tyske firma Leica. Det tager generelt nogle fine billeder, men der var også dagligdags situationer, hvor kvaliteten ikke levede helt op til vores forventninger. Vi tog blandt andet en serie billeder af børn, der løb om kap i en indendørs atletikhal, og der var en del sløring af motiverne, når vi brugte kameraets fabriksindstillinger, som de fleste mennesker jo nok gør, når de hurtigt skal tage et billede.

Kameraet rager en del ud på bagsiden, så telefonen vipper, hvis du prøver at betjene den, mens den ligger på en bordplade. Resten af designet fungerer fint, og telefonen ligger godt i en mellemstor hånd. Den stærke metalkant får Xiaomi 14 til at føles solid, og telefonen har også fået den høje IP68-certificering, som betyder, at den er både støv- og vandtæt.


+ Hurtig processor

+ Flot skærm

– Alt for mange overflødige apps

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Xiaomi 14 er på mange måder en fremragende telefon, men i denne prisklasse ville vi sætte pris på at slippe for de overflødige apps.

Specifikationer

Mærke
Xiaomi
Processor
Qualcomm SM8650-AB Snapdragon 8 Gen
Hukommelse (RAM)
12 GB
Lagerplads
512 GB
Skærmstørrelse
6,36"
Skærmopløsning
2670 x 1200 pixels
Tilslutninger
USB-C
Batteritid
Cirka to døgn
Batterikapacitet
4610 mAh
Styresystem
Android 14
Netværk
Wi-Fi 7, Bluetooth 5.4
Mål
15,8 x 7,1 x 0,8 cm
Vægt
198 g
Fingeraftrykslæser
Ja, i skærmen
Kamera
50 MP, 50 MP tele, 50 MP ultravidvinkel, 32 MP selfiekamera
Udskifteligt microSD-kort
Nej
Benchmark (højest er bedst)
Geekbench: 6787