Plastikbagsiden har et lædermønster, der giver et godt greb om den store telefon.

Xiaomi 14 Ultra

Xiaomi 14 Ultra er en glimrende telefon, hvis du har en lille amatørfotograf i maven.

af Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Xiaomi
9.3

Med kinesiske Xiaomis nyeste smartphone, 14 Ultra, har du altid et godt kamera i lommen. Når man ser den buttede telefon bagfra, ligner den da også mere et kamera end en telefon: Det enorme, runde kameramodul fylder næsten hele telefonens bredde, og det gør den også næsten dobbelt så tyk.

Kameramodulet består af en kraftig blitz og fire meget store linser fra det tyske kamerafirma Leica. Det hele styres af en gennemtænkt kamera-app, der spørger dig, første gang du åbner den, om du vil have stærke, livlige farver, eller om du foretrækker, at farverne er så naturlige som muligt. Der er stor forskel på billederne med de to indstillinger, og vi sætter pris på at kunne vælge i stedet for at måtte leve med en indstilling midt imellem, som de færreste vil være helt tilfredse med.

Heldigvis lever billederne op til forventningerne. Vi tog billeder af en lang række motiver under forskellige lysforhold, og billedkvaliteten var så høj, at det gjorde det lidt svært at vende tilbage til en ældre og billigere telefon, da testperioden var slut. Når du forstørrer et udsnit af et billede taget med et typisk mobilkamera, kan du som regel se meget billedstøj, fordi både linsen og chippen, der opfanger billedet, er mindre end i et rigtigt kamera, og derfor også opfanger mindre lys. Sådan er det ikke i samme omfang i Xiaomi 14 Ultra. Vi tog et portrætbillede af en kat i et svagt belyst rum, og da vi senere inspicerede billedet på en stor computerskærm, stod selv de helt små hår i kattens pels knivskarpt.

Den store, flotte skærm yder kameraets billeder fuld retfærdighed med fine farver og høj lysstyrke. Skærmen buer en smule ved alle fire kanter, og den fylder næsten fronten af telefonen, så pladsen er godt udnyttet.

Telefonen har en meget hurtig processor og masser af ram, og det kan mærkes i alt, hvad du foretager dig på telefonen.

Vi havde gerne været fri for de installerede reklame-apps og de fleste af Xiaomis egne apps, som fylder meget på startskærmen, når du tænder telefonen første gang. Xiaomis browser er fx Google Chrome langt underlegen, og Mi Video er en lidt lurvet mellemting mellem TikTok og YouTube.

Det er en tung telefon, og det er faktisk rart, at du kan lade noget af vægten hvile på din pegefinger ved hjælp af underkanten af kameramodulet. Heldigvis har Xiaomi også givet bagsiden en blød plastikoverflade i læderlook, så risikoen for at du taber den dyre telefon på gulvet er betragteligt mindre end med de konkurrenter, der sværger til glatte glasoverflader på både for- og bagside.


+ Fantastisk kamera

+ Rasende hurtig

– Mange overflødige apps

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Xiaomi 14 Ultra er en glimrende telefon, hvis du har en lille amatørfotograf i maven.

Specifikationer

Mærke
Xiaomi
Processor
Qualcomm SM8650-AB Snapdragon 8 Gen 3
Hukommelse (RAM)
12 GB
Lagerplads
512 GB
Skærmstørrelse
6,73"
Skærmopløsning
3200 x 1440 pixels
Tilslutninger
USB-C
Batteritid
Cirka to døgn - 90 watt hurtiglader følger med
Batterikapacitet
5.000 mAh
Styresystem
Android 14, HyperOS
Netværk
Wi-Fi 7, Bluetooth 5.4
Mål
16,1 x 7,5 x 0,9 cm
Vægt
220 g
Fingeraftrykslæser
Ja, i skærmen
Kamera
50 MP, 50 MP 3,2x tele, 50 MP 5x tele, 50 MP ultravid
Udskifteligt microSD-kort
Nej
Benchmark (højest er bedst)
GeekBench: 7055