Kameraet er produceret i samarbejde med det anerkendte tyske firma Leica.

Xiaomi 13T Pro

13T Pro imponerer med sin ydelse og skærmkvalitet, men vi ville godt være fri for de forinstallerede apps.

af Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Xiaomi
8.4

13T Pro er kinesiske Xiaomis bud på den ultimative smartphone, og når man kigger ned over listen af specifikationer, så er telefonen da også på mange punkter bedre end den nye iPhone, som ellers er betydeligt dyrere.

Skærmen på 13T Pro er i topklasse. Den er stor og leverer flotte farver med stærk kontrast. Opløsningen er ikke den højeste, vi har set, men billedet står alligevel skarpt, når du holder skærmen i en typisk afstand fra øjnene, så vi klager ikke. Skærmbilledet opdateres lynhurtigt, og det giver en flot og flydende effekt, når du fx ruller ned gennem indholdet på en lang side på nettet.

Telefonen leverer en fantastisk ydelse i både vores målinger og dagligdags brug. Selv de mest krævende spil kørte telefonen helt uden problemer.

De kraftige komponenter sluger desværre også en del strøm, og vi kunne ofte ikke klemme mere end lidt over et døgn ud af batteriet. Heldigvis følger der en stor og stærk oplader med i æsken. Den er på hele 120 watt, og det tog os kun 10 minutter at lade batteriet op på 50 procent. Efter lidt over 25 minutter var telefonen ladet helt op.

Det velvoksne kamera rager nogle millimeter ud på bagsiden, så hvis du er typen, der godt kan lide at betjene telefonen, mens den ligger på bordet, så må du finde dig i at 13T Pro vipper lystigt fra side til side, når du trykker på skærmen.

Vi kunne godt leve uden de ekstra apps, der er installeret på 13T Pro, når man tager den i brug første gang. Vi talte 10 apps lige fra Booking.com til TikTok, som vi ikke kunne bruge til noget, og enkelte af Xiaomis egne fyld-apps kunne endda ikke afinstalleres.

Styresystemet er Xiaomis egen tilrettede udgave af Android. Vi blev aldrig helt glade for måden, vores apps var organiseret på. Når du stryger op fra bunden af skærmen, præsenteres du ikke, som man ellers skulle forvente, for en alfabetisk oversigt over alle dine apps. I stedet åbnes en Google-søgeside, som vi egentlig ville foretrække var forbeholdt telefonens webbrowser.

Hvis du synes, at prisen er lige i overkanten, kan du overveje at gå efter den almindelige 13T-model, der er betydeligt billigere, og som faktisk har næsten lige så gode specifikationer som Pro-udgaven.


+ Hurtig

+ Stærk oplader

– For mange overflødige apps


Telefonen er både vand- og støvtæt.

Xiaomi 13T Pro er både vand- og støvtæt.

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

13T Pro imponerer med sin ydelse og skærmkvalitet, men vi ville godt være fri for de forinstallerede apps.

Specifikationer

Mærke
Xiaomi
Processor
Mediatek Dimensity 9200+
Hukommelse (RAM)
12 GB
Lagerplads
512 GB
Skærmstørrelse
6,67"
Skærmopløsning
2712 x 1220 pixels
Tilslutninger
USB-C
Batteritid
Cirka 30 timer
Batterikapacitet
5000 mAh
Styresystem
Android 13
Netværk
Wi-Fi 7, Bluetooth 5.4
Mål
16,2 x 7,6 x 0,9 cm
Vægt
206 g
Fingeraftrykslæser
Ja
Kamera
50 MP vidvinkel, 50 MP tele, 12 MP ultravidvinkel, 20 MP selfiekamera
Udskifteligt microSD-kort
Nej
Benchmark (højest er bedst)
Geekbench: 2055 single-core, 5563 multi-core