Xiaomi 13 har sikkerhedscertificeringen IP68, så den kan tåle både støv og vand.

Xiaomi 13

Xiaomi 13 er en telefon fra øverste hylde. Den er hurtig, tager flotte billeder, og skærmen er i topklasse.

af Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Xiaomi
9.1

Xiaomi 13 har alt, hvad en telefon i øverste prisklasse bør have. Den er udformet i et eksklusivt design med glas på begge sider og en kant i skinnende, solidt aluminium. Kanten står vinkelret på skærmen, så du har et betryggende godt greb om telefonen, men hvis du er typen, der ofte taber mobilen, kan du gøre den ekstra modstandsdygtig ved at pakke den ind i det medfølgende, gennemsigtige silikonecover.

Inde i telefonen sidder en hurtig processor, som både imponerede under vores målinger og i den daglige brug af telefonen.Vi kunne simpelt hen ikke finde nogen apps, der var krævende nok til at sætte processoren på overarbejde.

Telefonen har ikke plads til et microSD-kort i telefonen, så du skal afgøre, hvor meget plads du har brug for, når du vælger hvilken model, du skal købe. Den dyreste udgave af Xiaomi 13 har hele 512 gigabytes lagerplads. Der ligger allerede et stort udvalg af Xiaomi-apps på telefonen, når du tænder den første gang, men mange af dem er egentlig bare efterligninger af Googles apps, så Xiaomi-klonerne virker temmelig overflødige. Helt grelt er det på browser-fronten, hvor du både har Google Chrome, Opera og Xiaomis egen browser installeret som udgangspunkt. Heldigvis kan de fleste af de overflødige apps slettes fra telefonen.

Kameramodulet på bagsiden rager så langt ud, at det får telefonen til at ligge lidt skævt, når du lægger den fra dig på bordet. Heldigvis er billedkvaliteten dog også så god, at vi er villige til at tilgive kameraets størrelse. Kameramodulet er skabt i sambejde med det tyske firma Leica, og det har optisk billedstabilisering, som sørger for, at billeder i selv svag belysning står skarpt og flot – også hvis du holder telefonen lidt uroligt, når du trykker på udløseren.

Skærmen udnytter næsten al pladsen på forsiden af telefonen, og billedet er lysstærkt og har flot kontrast. Farverne er lige lovlig intense for vores smag, men du kan nemt vælge mellem forskellige farveskemaer i telefonens indstillinger. Ved at skifte til skemaet “original” blev vores fotos vist i nogle mere livagtige kulører.

I den nederste del af skærmen sidder en hurtigtopfattende fingeraftrykslæser. Når fingeren er aflæst, låses telefonen op, og den afgiver samtidig en lille vibration, så det nærmest føles, som om du har trykket på en fysisk knap.


+ Kamera med god billedstabilisering

+ Meget hurtig processor

– Alt for mange overflødige apps

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Xiaomi 13 er en telefon fra øverste hylde. Den er hurtig, tager flotte billeder, og skærmen er i topklasse.

Specifikationer

Mærke
Xiaomi
Processor
Qualcomm SM8550-AB Snapdragon 8 Gen 2
Hukommelse (RAM)
8 GB
Lagerplads
256 GB
Skærmstørrelse
6,36"
Skærmopløsning
2400 x 1080 pixels
Tilslutninger
USB-C
Batteritid
Cirka 48 timer
Batterikapacitet
4500 mAh
Styresystem
Android 13
Netværk
Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3
Mål
15,3 x 7,15 x 0,8 cm
Vægt
189 g
Fingeraftrykslæser
Ja, i skærmen
Kamera
50 MP, 10 MP tele, 12 MP selfie
Udskifteligt microSD-kort
Nej
Benchmark (højest er bedst)
Geekbench 6: 1427 single core, 5417 multicore