Skærmen fylder næsten hele forsiden af telefonen, så selfie-kameraet må kigge ud gennem et hul øverst i skærmen.

Xiaomi 12T Pro

Xiaomi 12T Pro er en telefon, der kan måle sig med de bedste, men til en noget lavere pris.

af Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Xiaomi
9.1

Kinesiske Xiaomis nyeste bud på en toptelefon hedder 12T Pro, og her får du en ret potent smartphone til en god pris.

Inden i sidder den nyeste Snapdragon-processor fra Qualcomm, som er den dominerende leverandør af processorer til Android-telefoner.

Det kan godt være svært at skelne den ene smartphone fra den anden i dag, og 12T Pro går da også lidt i ét med tapetet, rent designmæssigt i hvert fald.

Det er på specifikationerne, at telefonen viser, hvad den duer til: Her er kameraet noget helt specielt med en billedsensor, der har så mange megapixels, at det nærmest er fjollet; hele 200 af slagsen. Som udgangspunkt bruger kameraet dog flere pixels fra sensoren til at danne hver enkelt pixel i det færdige billede. Det giver nogle flotte skarpe billeder, og det ser ud til, at det særligt er med til at løfte billeder, der er taget i lav belysning. Der er markant mindre billedstøj i de mørke områder af billederne end fra andre telefonen i denne prisklasse. De to andre linser i kameraet til henholdsvis ultravidvinkel- og makrobilleder er mere på det jævne.

12T Pro har også en virkelig fin batteritid i forhold til de fleste konkurrenter. Vi kunne bruge telefonen i næsten to hele døgn ved almindeligt brug med lidt internet, foto og GPS-navigation. Der sidder da også et batteri på hele 5.000 mAh i maven på telefonen.

Batteriet er dog samtidig også medskyldigt i telefonens største synd: Den er nemlig temmelig tung. Det store batteri er sammen en flot AMOLED-skærm på 6,67 tommer med til at få vægten op på over 200 gram. Man kan godt blive lidt træt i fingrene af at sidde med telefonen, men det hjælper lidt at bruge det medfølgende silikonecover, der giver et bedre greb om telefonens sider.

Du kan ikke lade telefon trådløst op, men det lykkedes os at lade telefonen op fra nul til 100 procent på cirka 25 minutter, så du behøver ikke at undvære telefonen alt for længe ad gangen, når den skal have strøm.


+ Superskarpt kamera – også i lav belysning

+ Hurtig processor

– Det er en tung telefon

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Xiaomi 12T Pro er en telefon, der kan måle sig med de bedste, men til en noget lavere pris.

Specifikationer

Mærke
Xiaomi
Processor
Qualcomm SM8475 Snapdragon 8+ Gen 1
Hukommelse (RAM)
12 GB
Lagerplads
256 GB
Skærmstørrelse
6,67"
Skærmopløsning
1220 x 2712 pixels
Tilslutninger
USB-C
Batteritid
Næsten to døgn
Batterikapacitet
5.000 mAh
Styresystem
Android 12, MIUI 13
Netværk
Wi-Fi 6
Mål
16,3 x 7,59 x 0,86 cm
Vægt
205 g
Fingeraftrykslæser
Ja, i skærmen
Kamera
200 MP, 8 MP (ultravid), 2 MP (makro)
Udskifteligt microSD-kort
Nej
Benchmark (højest er bedst)
Geekbench 5: Single-core: 1279, multi-core: 4062, OpenCL: 6415