Sony Xperia XZs

Stilig smartphone med skærm på 5,2 tommer, der sagtens kan konkurrere med fx langt dyrere iPhones.

af Torben R. Simonsen #Telefon #Sony
8.9

Sony har måske den mest kryptiske måde at navngive deres Xperia-produkter på. Det fyger rundt med X’er og Z’er, uden det er helt klar, hvad man skal lægge i de enkelte bogstaver.

Nu er der en ny kombination på markedet, der er døbt XZs. Der er tale om lillebroderen til Xperia XZ Premium. Men selv om der er tale om en billigere telefon, har XZs heldigvis flere af de samme funktioner som Premium. Blandt andet fingeraftrykslæseren, der er integreret i tænd/sluk-knappen på siden.

Når først fingeraftrykslæseren er konfigureret til din foretrukne tænd/sluk-finger, tænder du og autoriserer i stort set samme handling, hvilket er virkelig nemt og meget smart.

Kameraet er på 19 mio. pixels og har gode muligheder for manuel indstilling. Desuden er der fire forskellige apps, der hjælper dig med at tage endnu mere fantastiske billeder eller video. Fx er der både 4K-video og en AR-effekt, hvor du kan lege med placering af forskellige elementer som en dinosaur i dine billeder eller videoklip.

Telefonen er meget elegant og glat og kræver nærmest et cover for ikke at glide ud af hænderne eller lommen. Den reagerer lynhurtigt, og vi oplevede ingen unødig forsinkelse. Kun ved overgang fra wi-fi til mobildækning oplevede vi forsinkelse, men det er der flere andre telefoner, der også kæmper med. Alt i alt en lækker telefon, der kan det, den skal.

 

Nærmeste forhandler:

www.pricerunner.dk

 

+ Lækkert design

+ God plads med 4 GB/32 GB

+ Integreret tænd/sluk-knap og fingeraftrykslæser

– Alt for glat

 

 

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Elegant og kraftig telefon med smart integration af tænd/sluk-knap og fingeraftrykslæser.

Specifikationer

Mærke
Sony
Processor
Qualcomm Snapdragon 820 op til 2,15 GHz
Hukommelse (RAM)
4 GB
Lagerplads
32 GB
Skærmstørrelse
5,2 tommer
Skærmopløsning
1080 x 1920 pixels
Tilslutninger
USB-C
Batteritid
73 timer
Batterikapacitet
2900 mAh
Styresystem
Android 7.1 (Nougat)
Netværk
GSM, HSPA, LTE
Mål
14,6 x 7,2 x 0,8 cm
Vægt
0,161 kg
Fingeraftrykslæser
Ja
Kamera
19 megapixels
Udskifteligt microSD-kort
Ja