Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 lever varen med en solid telefon, selvom den dog ikke kan følge med de tungeste rivaler.

af Peter Skovbjerg Jensen #Telefon #Sony
8.2

Sony Xperia XZ2 er det nye skud på stammen af Sonys topmodeller.

Telefonen skiller sig ud fra andre flagskibe ved at have store kanter over og under skærmen. Det er efterhånden en sjældenhed blandt de dyreste telefoner. Jeg har ikke noget imod kanter, men jeg forstår stadig ikke, at Sony ikke bruger kanten i bunden af skærmen til touch- eller hardwareknapper, i stedet for at bunden af skærmen altid skal være dedikeret til hjem- og tilbageknappen. Jeg synes personligt, at det er spild af plads.

Bagsiden er i buet glas. Den er utroligt flot, men også virkelig glat. Opladerstikket alene kan være nok til at trække telefonen lige så langsomt hen over bordet og ned på gulvet.

Bagpå sidder kamera og fingeraftrykslæser. Sony har valgt at placere begge dele en smule lavere på telefonen end mange andre producenter. Det betyder også, at kameraet sidder præcis der, hvor pegefingeren naturligt bevæger sig hen i sin søgen efter fingeraftrykslæseren, hvilket ofte resulterer i fingeraftryk på kameraet.

 

Hurtig processor

Indeni opfylder Sony Xperia XZ2 de krav, man kunne have til en topmodel. Batteriet holder komfortabelt en hel dag, og den moderne Snapdragon 845 processor gør, at telefonen klarer alle opgaver uden slinger i valsen

Kameraet på 19 megapixel er, som på de fleste Sony-telefoner, bestemt et plus. Billederne er klare, og Sony har samtidig sørget for, at der er mange indstillinger til både de engagerede fotografer og til amatøren. Dog kan Xperia ZX2’s kamera ikke følge helt med de tungeste i klassen, specielt fordi der kun er en linse på telefonen.

Skærmen er både klar og lys. Skærmen er “kun” fuld HD, men for de fleste af os, er det ikke noget, der kan mærkes, selvom vi sammenligner med de lidt dyrere telefoner med højere opløsning.

 

Find Sony Xperia XZ2 billigst her.

 

+ Hurtig telefon

+ Hel dags batteritid

+ Godt kamera

– Fingeraftrykslæser dårligt placeret

 

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Sony Xperia ZX2 er en god telefon med et godt kamera, god batteritid og hurtig ydelse. Den har dog ikke den samme "premium"-følelse som flere af rivalerne.

Specifikationer

Mærke
Sony
Processor
Snapdragon 645
Hukommelse (RAM)
4/6
Lagerplads
64 GB
Skærmstørrelse
5,7 tommer
Skærmopløsning
1080 x 2160 pixels
Tilslutninger
USB C
Batteritid
En dag
Batterikapacitet
3180 mAh
Styresystem
Android Oreo (8.0)
Mål
153 x 72 x 11.1 mm
Vægt
198 gram
Fingeraftrykslæser
Ja, bagpå
Kamera
19 MP
Udskifteligt microSD-kort
Ja