Sony Xperia XZ

Lækker telefon med et par fejltrin

af #Telefon #Sony
8.3

Xperia XZ er Sonys nye flagskib på et tæt pakket smartphonemarked, og den er absolut ikke til at spøge med, når det kommer til motorkraft og design. XZ har en flot, skarp 5,2 tommer skærm og en kraftig processor, der tilsammen resulterer i en behagelig og hurtig brugeroplevelse. Spil, apps og videoer kører flot og gnidningsfrit.

Hvad der til gengæld ikke er helt gnidningsfrit, er selve skærmen. I forhold til konkurrenterne er følingen mellem trykskærm og hud som at køre fingeren henover en bilrude. Det er glat, men der er også en lille smule modstand, som ikke mærkes på for eksempel iPhone. Som med al anden elektronik kan det naturligvis være en tilvænningssag, men det er en spøjs fornemmelse.

Lækkert kamera
Xperia XZ’s kamera er udstyret med hele 23 megapixel, og det tager pokkers flotte billeder og skyder video i fuld HD-opløsning. Det indadvendte kamera skyder med 13 megapixel, hvilket bestemt heller ikke er at kimse ad. Batteritiden ved almindelig hverdagsbrug matcher konkurrenterne. Det vil sige, at telefonen klarer sig i en dags tid på en fuld opladning, før den igen skal tilsluttes en stikkontakt.

Kantet design
Xperia-serien har et herligt kantet design, som adskiller den markant fra konkurrenternes afrundede designs. Det ser godt ud, men ligger desværre ikke altid godt i hånden. Det vil naturligvis være op til den enkelte, om det kantede design føles behageligt, men under hele testperioden følte jeg, at telefonens nederste hjørne gnavede i min håndflade. Det er forståeligt, at Sony vil skille sig ud på markedet med hensyn til design, men jeg savner de blødere kanter fra konkurrenterne.

Sony Xperia XZ er set til 5495 hos Elgiganten.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Xperia XZ er en glimrende telefon med masser af fart på under motorhjelmen. Hvis du vælger at gå efter den, så afprøv den først i din telebutik for at se om designet passer i din hånd.

Specifikationer

Mærke
Sony
Processor
Qualcomm® Snapdragon™ 820, 64-bit processor
Hukommelse (RAM)
3GB
Lagerplads
32GB, op til 256GB med MicroSD
Skærmstørrelse
5,2"
Skærmopløsning
1080p
Styresystem
Android
Mål
146 × 72 × 8,1 mm
Vægt
161 gram
Fingeraftrykslæser
Ja
Kamera
23MP, 13MP