Sony Xperia XZ Premium

Sonys flagskib er blevet endnu hurtigere, men designet deler stadig vandene

af Mikkel Jacobsen #Telefon #Sony
9.1

Sony har endnu en Xperia-telefon på markedet, i en serie der tæller telefoner som XZ, XZs, X Performance, XA, X og nu XZ Premium. Hvis du efterhånden er skrupforvirret over de mange enslydende navne, er du ikke alene om det. Men lad os springe ud i det.

XZ Premium er en efterfølger til modellen Xperia XZ, der udkom i efteråret 2016. Premium kører i skarp 4K-opløsning, og skærmen er blevet en anelse større end på sidste års model, der kørte med en opløsning på 1080p. Det er den største af forbedringerne.

XZ Premium er pokkers kvik i optrækket, og du er nærmest i gang med at bruge den, i samme sekund din tommelfinger rører fingeraftryksaflæseren på siden.

Telefonen har et flot, skinnende design, som ganske vist ser lækkert ud, men som også risikerer at sende solens stråler direkte i øjnene på dig på en solrig dag. Det samme kan sagtens ske indendørs, hvis du fanger en lampe fra den rette vinkel. Designet er desuden enormt modtageligt for fedtfingre, men ikke synderligt til forskel fra så mange andre smartphones.

Kameraet er et skridt tilbage i forhold til 2016-udgaven. Der er nu 19 megapixels at gøre godt med i stedet for 23. Men det er faktisk okay – 23 megapixels i et mobilkamera er virkelig mange, og i sidste ende er optikken, som billederne tages igennem vigtigere end at have en håndfuld ekstra megapixels at gøre godt med. Det nye kamera har desuden en smart slow motion-funktion.

Da jeg i efteråret skrev om forgængeren Xperia XZ, måtte jeg understrege, at de skarpe kanter på telefonen udgjorde et problem for mig. Paradoksalt nok er jeg vild med deres udseende, samtidig med at jeg ganske enkelt ikke synes, at Xperia-modellerne er rare at have mellem hænderne. Min anbefaling er den samme som dengang: Prøv den i en butik, før du køber.

Der er delte meninger om designet på redaktionen, så der er helt sikkert chance for, at de skarpe kanter ikke generer dig. Og er det tilfældet, er Xperia XZ Premium en rigtig fed smartphone-oplevelse med et rigtig lækkert kamera.

Du kan finde den bedste pris her.

+Hurtig
+Vandtæt
+Fedt kamera
+Høj skærmopløsning

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

En lækker telefon med meget skarpe hjørner - prøv den, før du køber.

Specifikationer

Mærke
Sony
Processor
QUALCOMM Snapdragon 835, 2.45 GHz
Hukommelse (RAM)
4 GB
Lagerplads
64 GB
Skærmstørrelse
5.5"
Skærmopløsning
3840 x 2160 pixels
Tilslutninger
3,5 mm mini jack, USB - 24 pin Micro-USB Type C
Batterikapacitet
3230 mAh
Styresystem
Android 7.1 Nougat
Netværk
NFC, IEEE 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.2
Mål
77 x 7.9 x 156 mm
Vægt
195 g
Fingeraftrykslæser
Ja
Kamera
Bagkamera: 19 Megapixel, frontkamera: 13 Megapixel
Udskifteligt microSD-kort
microSDXC - op til 256 GB