Skærmen har cirka samme forhold mellem højde og bredde som en biograffilm på højkant.

Sony Xperia L4

Prisen er god på Xperia L4, men ydelsen er altså også derefter.

af Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Sony
6.6

Xperia L4 er en af Sonys billigste telefoner, og det skinner igennem, når man bruger den.

Af ydre kan Xperia L4 godt minde om de dyrere modeller i Sonys sortiment. Telefonen er smal og nem at holde om, og materialet er ikke så glat som i mange konkurrerende telefoner. Indeni er det en lidt anden sag.

Telefonens processor hører ikke just til blandt de hurtigste, og det kan mærkes. Selv i helt almindelige handlinger som at rulle op og ned på en hjemmeside hakker telefonen lidt i det.

Telefonen er i formatet 21:9 og altså temmelig høj. Sony har indsat en ekstra menu med de mest brugte apps, så de er lidt nemmere at nå. For at få menuen frem skal man berørere kanten af skærmen, men desværre er det ofte ret svært at ramme det rigtige sted for at få menuen frem.

Fingeraftrykslæseren sidder på siden af telefonen, hvor man typisk har sin tommelfinger. Læseren er hurtig og effektiv, og du behøver blot at at holde naturligt på telefonen med tommelfingeren på siden for at logge på.

Kameraet på bagsiden tager udmærkede fotos i dagslys, men i svag belysning er billederne plaget af en del støj. Det har tre linser blandt andet en god vidvinkel, og der er flere muligheder for at eksperimentere med fotografering end i de fleste andre telefoner i denne prisklasse.

Batteriet er ikke beregnet til, at man bruger telefonen intensivt. Vi måtte nogle gange lade op, inden dagen var omme, fordi vi havde haft gang i både GPS og kamera. Vi har fuld forståelse for, at der skal spares nogle steder for at komme ned i dette prisleje, men vi ville foretrække, at det ikke gik ud over batteriet.


+ Nem at holde om

+ God fingeraftrykslæser

– Skidt batteritid

– Temmelig langsom

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Prisen er god på Xperia L4, men ydelsen er altså også derefter.

Specifikationer

Mærke
Sony
Processor
Mediatek Helio P22 MT6762
Hukommelse (RAM)
3 gigabytes
Lagerplads
64 gigabytes
Skærmstørrelse
6,2 tommer
Skærmopløsning
1680x 720 pixels
Tilslutninger
USB-C
Batteritid
cirka 16 timer
Batterikapacitet
3580 mAh
Styresystem
Android 9.0
Mål
159 x 71 x 8,7 mm
Vægt
178 gram
Fingeraftrykslæser
Ja, på siden
Kamera
13 + 5 + 2 MP bagpå, 8 MP foran
Udskifteligt microSD-kort
Ja
Benchmark (højest er bedst)
Geekbench 5: 146/863 (CPU), (GPU)