På siden af telefonen har Google Assistent og kameraet fået deres egne knapper.

Sony Xperia 5 III

Sony Xperia 5 III er en fornøjelse at bruge – også hvis du har forholdsvist små hænder.

af Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Sony
9.3

Du kan mærke, at det er godt kram, når du får Sonys nye telefon, Xperia 5 III, i hånden.

Xperia 5 III er smal og aflang, så du får et forholdsvist stort skærmareal i en telefon, som samtidig passer godt i selv små hænder.

Der er glas på både for- og bagside. Det ser flot ud, men det betyder også, at telefonen er temmelig glat. Bagsiden er så blank, at du uden problemer kan bruge den som spejl, hvis du lige skal have rettet frisuren. De blanke overflader og telefonens afrundede hjørner gør det nemt at hive telefonen op af lommen. Xperia 5 III bevarer sit flotte udseende i daglig brug, for glasset er heldigvis ikke ikke særlig modtageligt overfor fingeraftryk.

Det er fingeraftrykslæseren til gengæld: Den er bygget ind i power-knappen på siden af telefonen, og du skal bare hvile fingeren på knappen i en brøkdel af et sekund for at låse telefonen op.

Kameraet på bagsiden er også i høj kvalitet. Sony har brugt nogle af erfaringerne fra sine egne kameraer til at lave en halvprofessionel kamera-app, der gør det sjovt at eksperimentere lidt med, hvad man kan få ud af mobilkameraet.

Kameraet tager flotte billeder – næsten uanset belysningen, og det har oven i købet sin egen udløserknap, som sidder lige der, hvor du har din højre pegefinger, når du vender telefonen på den lange led. Knappen gør det blandt andet nemmere at bruge kameraets effektive autofokus, som aktiveres, når du trykker knappen halvt ned.

Xperia 5 III leverer en ydelse, som man kan forvente i denne halvtunge prisklasse. Telefonen er hurtig i optrækket, og vi oplevede på intet tidspunkt ventetid eller hakkende opdateringer af skærmbilledet – lige gyldigt hvad vi udsatte telefonen for.

Lyden er klar og tydelig i begge ender af telefonopkald, og hvis du vil høre musik, er der et godt, gammeldags høretelefonstik i toppen af Xperia 5 III. Du kan selvfølgelig også kan bruge telefonens Bluetooth-forbindelse til trådløs lyd.

Fordi telefonen er så høj, som den er, har Sony indbygget et særligt Side Sense-panel i styresystemet. Det viser sig som en lille streg, der hele tiden ligger i højre side af telefonen – lige ud for din tommelfinger. Ved at dobbelttrykke på stregen får du en menu med dine mest brugte apps. Du kan også stryge op langs stregen for at gøre det muligt at køre to apps på skærmen på samme tid. Side Sense gør det noget nemmere at bruge telefonen med en hånd, selv om du ikke kan nå den øverste tredjedel af skærmen.


+ Hurtig

+ Godt kamera

– Meget glat

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Sony Xperia 5 III er en fornøjelse at bruge – også hvis du har forholdsvist små hænder.

Specifikationer

Mærke
Sony
Processor
Snapdragon 888 5G
Hukommelse (RAM)
8 GB
Lagerplads
128 GB
Skærmstørrelse
6,1 tommer
Skærmopløsning
2520 x 1080 pixels
Tilslutninger
USB-C, hovedtelefon
Batteritid
Cirka to døgn
Batterikapacitet
4.500 mAh
Styresystem
Android 11
Netværk
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2
Mål
15,7 x 6,8 x 0,82 cm
Vægt
168 gram
Fingeraftrykslæser
Ja, i power-knap
Kamera
12 MP, 12 MP tele, 12 MP ultravid, 8 MP selfie
Udskifteligt microSD-kort
Ja
Benchmark (højest er bedst)
1107 singlecore, 3521 multicore, 4662 OpenCL