Kameramodulet er placeret så yderligt, at du nemt kommer til at lægge fingeren over linsen.

Sony Xperia 5 II

Xperia 5 II er en lækker toptelefon, der takket være sin aflange form gør det muligt for mindre hænder at holde en stor skærm.

af Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Sony
9.1

Xperia 5 II er en af Sonys nye toptelefoner, og den kan sagtens måle sig med nogle af de bedste modeller fra Huawei, Apple og Samsung.

Sony har gjort smalle telefoner til sit særkende, og den vellykkede Xperia 5 II er ingen undtagelse. Selv om skærmen er over 6 tommer stor, så føles den alligevel behagelig i hånden takket være det lidt aparte, aflange format.

Forholdet mellem bredde og højde på telefonen er 21:9, og det egner sig egentlig godt til de fleste ting, man foretager sig på telefonen så som at læse lange tekster på nettet. Det er kun ved streaming af video i det udbredte 16:9 format, at skærmen virker lidt for bred, og du må finde dig i sorte bjælker i begge sider af billedet.

Xperia 5 II er udstyret med en hurtig Snapdragon-processor, og alt hvad vi udsatte telefonen for, blev afviklet uden den mindste slinger i valsen. Skærmen er lysstærk og farverig og har en høj opdateringshastighed, som får det til at se flot og flydende ud, når du hurtigt ruller en hjemmeside op over skærmen. Det sker uden hakken og tøven, og bogstaverne står så klart, at du kan nå at skimme teksten, mens den suser forbi.

Kameraet har tre linser og tager gode billeder – også i lav belysning. Det er placeret yderligt på bagsiden, så vi kom til at tage et par billeder af vores fingerspidser i testperioden, men det er nok bare en tilvænningssag.

Til gengæld sidder fingeraftrykslæseren belejligt placeret i tændknappen lige ved tommelfingeren. Den læser dit fingeraftryk og logger dig på telefonen hurtigere end end den type fingeraftrykslæsere, der sidder gemt i skærmen på mange telefoner.

Samlet set er Xperia 5 II en fremragende telefon for folk med små hænder, som alligevel gerne vil have en telefon med stor skærm. Det eneste vi for alvor savner er muligheden for trådløs opladning.


+ God skærm

+ Ligger godt i hånden

– Ingen trådløs opladning

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Xperia 5 II er en lækker toptelefon, der takket være sin aflange form gør det muligt for mindre hænder at holde en stor skærm.

Specifikationer

Mærke
Sony
Processor
Qualcomm SM8250 Snapdragon 865 (7 nm+)
Hukommelse (RAM)
8 GB
Lagerplads
128 GB
Skærmstørrelse
6,1 tommer
Skærmopløsning
2520 x 1080 pixels
Tilslutninger
USB C
Batteritid
Cirka 1,5 døgn
Batterikapacitet
4.000 mAh
Styresystem
Android 10 - opgraderes til Android 11
Netværk
Wi-Fi 6
Mål
158 x 68 x 8 mm
Vægt
163 gram
Fingeraftrykslæser
Ja
Kamera
12 MP, 12 MP (tele), 12 (ultrawide), 8 MP (front)
Udskifteligt microSD-kort
Ja
Benchmark (højest er bedst)
GeekBench: 3301 (v5.1), GFXBench: 41fps (ES 3.1 onscreen)