Selfiekameraet på forsiden er gemt i rammen, så du slipper for et uklædeligt hul i skærmen.

Sony Xperia 10 IV

Xperia 10 IV er en rigtig god telefon – særligt når man tager den forholdsvis lave pris i betragtning.

af Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Sony
9.0

Xperia 10 IV er en god telefon, der passer godt i små hænder og trange lommer. De fleste smartphones er ret ens med store skærme i nogenlunde samme format, men Sony har her brugt en skærm i det høje 21:9-format. Det gør telefonen mere håndterlig, og det virker egentlig også fint, når du besøger hjemmesider eller skal læse en lang email.

Man skal ikke lade sig narre af størrelsen, for telefonens ydelse er på niveau med fx Samsungs telefoner i samme prisklasse. Xperia 10 IV kørte uden problemer alle de apps, vi udsatte den for, og det var kun, hvis vi rullede meget hurtigt ned gennem en indholdsrig hjemmeside, at vi kunne spore en smule hakkende skærmopdatering.

Der er god og klar lyd i telefonsamtaler, og takket være det smalle format har du et godt greb om telefonen, når du holder den op til øret. Som lidt af et særsyn efterhånden er der også et 3,5 mm jackstik, så du kan slutte hovedtelefoner for at få bedre lyd fra fx video eller musik. Skærmformatet bliver i øvrigt ikke udnyttet så godt, hvis du ser Netflix-serier i det mere almindelige 16:9-format. Her må du leve med nogle sorte kanter i siderne.

Der sidder et lille kameramodul på bagsiden, som tager nogle udmærkede billeder. Udenfor i dagslys er det svært at se, at billederne er taget med et telefonkamera i denne prisklasse. Der er flotte farver og skarpe detaljer. Knapt så godt går det i lavere belysning, hvor vi døjede med en del billedstøj.

Batteritiden i Xperia 10 IV er decideret fremragende: Vi brugte uden problemer telefonen i to hele døgn, før vi satte den til opladning, og da var der stadig nogle få procent tilbage på batteriet.

Æsken til Xperia 10 IV er ikke meget større end telefonen selv, og der er da heller ikke blevet plads til en oplader eller andet ekstraudstyr. Der er faktisk overhovedet intet plastik i telefonens indpakning, så du kan da glæde dig over, at du gør noget godt for miljøet.

Ved den indledende opsætning af telefonen vil den gerne installere en masse ekstra apps fra blandt andre Amazon, Booking.com og Sony selv. Heldigvis kan du bare vælge ikke at installere dem ved at fjerne et flueben. Det kunne andre producenter lære noget af.


+ God aflang skærm

+ Klar lyd i samtaler

– Dårlige billeder i lav belysning

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Xperia 10 IV er en rigtig god telefon – særligt når man tager den forholdsvis lave pris i betragtning.

Specifikationer

Mærke
Sony
Processor
Snapdragon 695
Hukommelse (RAM)
6 GB
Lagerplads
128 GB
Skærmstørrelse
6"
Skærmopløsning
1080 x 2520 pixels
Tilslutninger
USB-C, hovedtelefon
Batteritid
Cirka to døgn
Batterikapacitet
5.000 mAh
Styresystem
Android 12
Netværk
Wi-Fi 5, Bluetooth 5.1
Mål
15,3 x 6,7 x 0,83 cm
Vægt
161 g
Fingeraftrykslæser
Ja, i powerknappen
Kamera
12 MP, 8 MP tele, 8 MP ultravid, 8 MP selfiekamera
Udskifteligt microSD-kort
Ja
Benchmark (højest er bedst)
Geekbench 6: 897 single, 2063 multicore