Både for- og bagside er beklædt med det stærke Gorilla-glas.

Sony Xperia 10 III

Xperia 10 III er en god telefon i den mellemste prisklasse. Hastigheden kunne være bedre, men til gengæld er batteritiden helt i top.

af Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Sony
7.9

Xperia 10 III er en vellykket telefon, der måske bare skulle have været en anelse billigere.

Telefonens ydelse lever nemlig ikke helt op til prisen, og brugergrænsefladen reagerer ikke med helt samme umiddelbarhed som de bedste smartphones i denne prisklasse.

Skærmen er et af de stærkeste kort, Xperia 10 II har på hånden. Den er i biografformatet 21:9, og det smalle format betyder, at den på trods af sine seks tommer er nem at holde fast om – selv med små hænder. Skærmen giver et fint og kontrastrigt billede, som er lyst nok til at kunne aflæses på en solskinsdag.

Der sidder ingen fingeraftrykslæser i skærmen. Den må du i stedet trykke på power-knappen på siden for at aktivere. Vores fingeraftryk blev aflæst med større hastighed og træfsikkerhed end i de typiske fingeraftrykslæsere, der sidder gemt i telefonskærmen.

Batterikapaciteten er i orden, og det betyder, at du ikke behøver at være nervøs for at løbe tør for strøm i løbet af dagen. Desværre går opladningen nærmest ulideligt langsomt. Det tog over 2,5 timer at lade det store batteri op fra 5 til 100 procent.

Som med de fleste andre Sony-telefoner er kameraet godt. Der er ingen farveladefarver, men i stedet nogle fine, naturtro farver og en billedkvalitet, som man som regel skal købe dyrere telefoner for at få adgang til.


+ Flot skærm

+ Glimrende kamera

– Sløv opladning

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Xperia 10 III er en god telefon i den mellemste prisklasse. Hastigheden kunne være bedre, men til gengæld er batteritiden helt i top.

Specifikationer

Mærke
Sony
Processor
Snapdragon 690
Hukommelse (RAM)
6 GB
Lagerplads
128 GB
Skærmstørrelse
6 tommer
Skærmopløsning
1080 x 2520 pixels
Tilslutninger
USB-C
Batteritid
Cirka 40 timer
Batterikapacitet
4500 mAh
Styresystem
Android 11
Netværk
Wi-Fi 5
Mål
154 x 68 x 8,3 mm
Vægt
169 gram
Fingeraftrykslæser
Ja
Kamera
12 MP, 8 MP (ultra wide), 8 MP (tele), 8 MP (front)
Udskifteligt microSD-kort
Ja
Benchmark (højest er bedst)
GeekBench: 1737