Forholdet mellem bredde og højde i den høje telefon er 21:9.

Sony Xperia 10 II

Xperia 10 II er en fin telefon til prisen. Den smalle, høje skærm gør telefonen nemmere at holde for folk med små hænder.

af Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Sony
8.3

Sony Xperia 10 II er en lang telefon, der takket være sin smalle form, er nem at holde fast om — selv med små hænder.

Den lidt mærkværdige form resulterer i, at man ikke kan nå den øverste del af skærmen ved almindelig enhåndsbetjening, men man kan foretage sig forbavsende meget på en smartphone uden at røre den øverste tredjedel af skærmen. Det aflange format egner sig fint til at læse lange tekster på hjemmesider, men hvis du fx vil se et afsnit af en tv-serie fra Netflix, så må du finde dig i et par sorte bjælker på hver side af billedet.

Sony har indbygget en særlig menu, der ligger i siden af skærmen lige ud for din tommelfinger. Den skulle kunne aktiveres ved et par tryk på kanten, men det lykkedes os ikke at få det til at fungere optimalt. Vi måtte dunke løs med fingeren adskillige gange, før menuen med de mest brugte apps og indstilinger dukkede op.

Telefonen er ikke blandt de hurtigste, men den klarer dagligdags opgaver fint. Skærmen opdateres fx hurtigt og uden hakken, når du bladrer mellem de forskellige sider på startskærmen eller flytter rundt på et satellitkort i Google Maps.

Der sidder en fingeraftrykslæser i power-knappen på siden af telefonen. Læseren fungerer hurtigere og med færre fejl end de typer fingeraftrysklæsere, som sidder gemt i skærmen på dyrere telefoner.

Xperia 10 II holder fast i mange ting, der før i tiden blev betragtet som fordele, men som mange toptelefoner er gået bort fra. Der er fx hovedtelefonstik i toppen på Xperia 10 II, og frontkameraet er ikke integreret i skærmen som et stirrende sort hul. I stedet sidder det lige over skærmen, så du får det fulde udbytte af skærmens areal. Kald os bare gammeldags, men vi foretrækker en skærm uden huller.

Kameraet er over middel. Modulet på bagsiden tager nogle fine billeder, men der opstår nemt støj i fotos, der er taget i lav belysning.

Grunddisciplinen telefonsamtaler klarer Xperia 10 II uden problemer. Lyden er klar og tydelig, og larm fra baggrunden er ikke så fremtrædende hos din samtalepartner.


+ God fingeraftrykslæser

+ God pris

– Besværlig sidemenu

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Xperia 10 II er en fin telefon til prisen. Den smalle, høje skærm gør telefonen nemmere at holde for folk med små hænder.

Specifikationer

Mærke
Sony
Processor
Snapdragon 665
Hukommelse (RAM)
4 gigabytes
Lagerplads
128 gigabytes
Skærmstørrelse
6 tommer
Skærmopløsning
1080 x 2520 pixels
Tilslutninger
USB C, hovedtelefoner
Batteritid
Cirka 36 timer
Batterikapacitet
3600 mAh
Styresystem
Android 10
Netværk
Wi-Fi 5
Mål
157 x 69 x 8.2 mm
Vægt
151 gram
Fingeraftrykslæser
Ja, i power-knappen
Kamera
12 MP, f/2.0, 26mm (wide), 1/2.8", 8 MP, f/2.4, 52mm (telephoto), 1/4.0", 2 x optisk zoom, 8 MP, f/2.2, 120˚, 16mm (ultrawide), 1/4.0"
Udskifteligt microSD-kort
Ja
Benchmark (højest er bedst)
GeekBench 5: 312/1390