Telefonens høje format gør det nemt at holde om den – også hvis du har små hænder.

Sony Xperia 1 V

Hvis du går op i fotografering eller videooptagelser, er Xperia 1 V en af de bedste telefoner lige nu.

af Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Sony
8.7

Xperia 1 V er Sonys bud på en toptelefon i 2023. Det er en fremragende smartphone, men du får også lov til at betale dyrt for fornøjelsen

Vi tager hatten af for Sonys mod til at gå sine egne veje, for Xperia 1 V ligner ikke andre telefoner i denne prisklasse. Den er høj og smal, og bagsiden og kanterne er fremstillet med en riflet overflade. Det betyder, at du har rigtig godt fat i telefonen og måske endda kan undvære et beskyttende cover. Det får desværre også Xperia 1 V til at føles lidt billig.

Alt andet ved telefonen lever dog op til det voldsomme prisskilt: Den er hurtig, skærmen har et superflot billede med stærk kontrast, og kameraet er i absolut topklasse.

Det er især Sonys egne apps til fotografering og videooptagelser, der løfter billedkvaliteten fra kameraet. Begge apps udnytter skærmens lidt aparte format, hvor der er plads til at vise en masse indstillinger og halvprofessionelle værktøjer ved siden af det aktuelle billede fra kameraets Zeiss-linser.

Hvis du ikke bliver skræmt af begreber som FPS, ISO og blænde, kan du eksperimentere dig frem til nogle meget flotte optagelser. Kameraet har endda fået sin helt egen knap, der sidder lige ved højre pegefinger, når du vender telefonen på den lange led. Knappen virker som på et rigtigt kamera, hvor du kan aktivere autofokus ved at den halvt nede, inden du tager billedet.

Sony har også forinstalleret en app til lydoptagelser, som er klasser bedre end Androids egen lydoptager, og mikrofonen i Xperia 1 V giver en klar lyd i både optagelser og samtaler.

Fingeraftryklæseren er placeret i power-knappen på siden af telefonen, og den låser telefonen op så hurtigt op, at du knapt kan nå at opfatte det.


+ Nem at holde om

+ Halvprofessionelle optagelser af billede og lyd

– Føles billig, men det er den ikke

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Hvis du går op i fotografering eller videooptagelser, er Xperia 1 V en af de bedste telefoner lige nu.

Specifikationer

Mærke
Sony
Processor
Qualcomm SM8550-AB Snapdragon 8 Gen 2
Hukommelse (RAM)
12 GB
Lagerplads
256 GB
Skærmstørrelse
6,5"
Skærmopløsning
1644 x 3840 pixels
Tilslutninger
USB-C
Batteritid
1,5 døgn
Batterikapacitet
5.000 mAh
Styresystem
Android 13
Netværk
Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2
Mål
16,5 x 7,1 x 0,8 cm
Vægt
187 g
Fingeraftrykslæser
Ja, i power-knap
Kamera
48 MP, 12 MP tele, 12 MP ultravid, 12 MP selfie
Udskifteligt microSD-kort
Ja
Andet
Hovedtelefonstik
Benchmark (højest er bedst)
Geekbench: 2001 single-core, 5294 multi-core, 8571 GPU OpenCL