Selv om skærmen går næsten helt kanten, er der alligevel blevet plads til selfiekameraet i den smalle ramme.

Sony Xperia 1 III

Xperia 1 III er en fremragende telefon, der især udmærker sig med et godt kamera og flot skærm.

af Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Sony
9.4

Xperia 1 III er Sonys bedste telefon lige nu – og faktisk også en af de bedste telefoner ude i butikkerne overhovedet.

Det er blandt andet den meget aflange skærm, der får Xperia 1 III til at skille sig ud. Skærmen har et helt forrygende flot billede med stærk kontrast, og det hjælper også, at Sony har fundet plads til at placere kameraet i kanten lige over skærmen, så det ikke laver et uklædeligt sort hul i skærmbilledet som på mange andre telefoner.

Vi var glædeligt overraskede over, hvor godt et greb, vi havde om Xperia 1 III. Telefonen er meget smal, så den er nem at holde om med selv ret små hænder. Desuden er der en markant bredere kant på siden end i de telefoner, hvor skærmen er let buet, og derfor giver en smallere kant.

Den brede kant hjælper også, når du skal tage billeder med telefonen. Den føles nærmest som et regulært kamera, når du vender den på den lange led og lægger pegefingeren på den dedikerede fotoknap. Knappen virker endda på samme måde som udløserknappen på et kamera, så du først aktiverer autofokus ved at trykke knappen halvt ned, og derefter tager billedet ved at trykke den helt ned.

Telefonen er ekstremt hurtig, og vi kunne ikke finde noget, den ikke kunne klare i fin stil. Selv de mest krævende spil blev afviklet uden problemer.

På siden af telefonen sidder en fingeraftrykslæser. Den er placeret lige der, hvor du naturligt lægger din tommelfinger, og det går lynhurtigt med at blive logget på telefonen, når du trykker fingeren mod knappen, der også fungerer som power-knap.

Kameraet på bagsiden er i topklasse, men det er faktisk de tilhørende apps, der for alvor får kameraet til at skille sig ud: Sony har tilsyneladende brugt noget af sin erfaring med både video- og fotokameraer til at skabe nogle fremragende apps. Der er et væld af muligheder, og der er en særskilt app til videooptagelser, som har så mange funktioner, at det ville være svært at finde rundt i dem allesammen, hvis ikke Sony havde gemt de mest avancerede funktioner lidt af vejen.

Telefonen har dog også fået forudinstalleret nogle apps, som egentlig bare er fyld. Det kunne være rart at slippe for, når man jo faktisk har betalt en temmelig høj pris for telefonen. De fleste af de ligegyldige apps kan heldigvis fravælges, når du indstiller telefonen til brug, efter du har tændt den første gang.

Hvis du er typen, der holder af hovedtelefoner med kabel, så kan du glæde dig over, at Xperia 1 III har et 3,5 mm hovedtelefonstik. Det er efterhånden ved at være et sjældent syn i nye telefoner.

 


+ Gode kameraapps

+ Fantastisk skærm

– Ligegyldige apps, der fylder

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Xperia 1 III er en fremragende telefon, der især udmærker sig med et godt kamera og flot skærm.

Specifikationer

Mærke
Sony
Processor
Snapdragon 888
Hukommelse (RAM)
12 GB
Lagerplads
256 GB
Skærmstørrelse
6,5 tommer
Skærmopløsning
3840 x 1644 pixels
Tilslutninger
USB-C
Batteritid
Cirka 40 timer
Batterikapacitet
4.500 mAh
Styresystem
Android 11
Netværk
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2, 5G
Mål
16,5 x 7,1 x 0,82 cm
Vægt
186 gram
Fingeraftrykslæser
Ja, i siden
Kamera
12 MP (primært kamera), 12 MP (tele), 12 MP (ultravidvinkel), 8 MP selfiekamera
Udskifteligt microSD-kort
Ja