Selfie-kameraet er placeret over skærmen, så du slipper for et irriterende sort hul i skæmen.

Sony Xperia 1 II

Sony Xperia 1 II er en vellykket luksustelefon, hvor især kameraet er med til at løfte telefonen op blandt de bedste.

af Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Sony
9.0

Med Xperia 1 II er det lykkedes Sony at fremstille en vellykket luksustelefon.

De gode folk hos Sony er tilsyneladnede meget glade for aflange telefoner, og Xperia 1 II er da også i det langstrakte 21:9-format. Det betyder, at telefonen har et forholdsvis stort skærmareal, men alligvel sagtens kan holdes i en lille hånd – du får bare svært ved at nå toppen af telefonen uden at tage den anden hånd til hjælp.

Det er rart at se, at Sony lader den gode AMOLED-skærm komme til sin ret ved at undlade at prikke hul i den til et selfiekamera. På grund af af telefonens form er der blevet plads til kameraet ovenover skærmen.

Når du tænder telefonen første gang og skal gennem de indledende indstillinger, venter der en positiv overraskelse. Du kan nemlig selv vælge hvilke apps, du vil have forinstalleret på telefonen. Du behøver ikke at gøre andet end slå de enkelte apps fra, hvis du ikke lige har brug for apps Booking.com eller Amazon.

Som man kan forvente i en telefon i denne prisklasse, så er Xperia 1 II lynhurtig. Den afvikler alt uden forsinkelse, og det er generelt en fornøjelse at bruge telefonen.

Kameraet spiller en hovedrolle i Xperia 1 II. Det har fået sin helt egen udløserknap på siden af telefonen, så du kan tage billeder uden at skulle fedte rundt med fingeren på skærmen. Kameraet kan fokusere 60 gange i sekundet og tage 20 billeder i sekundet i fuld opløsning. Den forholdsvis store og lysfølsomme billedsensor sørger for, at billeder i dæmpet belysning også tager sig godt ud.

På højre side af telefonen sidder fingeraftrykslæseren. Aflæsningen fungerer kun optimalt, hvis du holder telefonen i højre hånd – til gengæld er den hurtig til at aflæse dit fingeraftryk.

Det værste ved Xperia 1 II er den meget glatte bagside. Telefonen glider meget nemt mellem hænderne, og vi var hele tiden nervøse for, at den skulle glide på gulvet, når vi lagde den fra os på en ikke helt plan overflade.


+ Godt kamera

+ Du kan fravælge ligegyldige apps

– Ekstremt glat

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Sony Xperia 1 II er en vellykket luksustelefon, hvor især kameraet er med til at løfte telefonen op blandt de bedste.

Specifikationer

Mærke
Sony
Processor
Qualcomm SM8250 Snapdragon 865
Hukommelse (RAM)
8 gigabytes ram
Lagerplads
256 gigabytes
Skærmstørrelse
6,5 tommer
Skærmopløsning
1644 x 3840 pixels
Tilslutninger
USB-C, hovedtelefon
Batterikapacitet
4.000 mAh
Styresystem
Android 10
Netværk
Wi-Fi 6
Mål
165,1 x 71,1 x 7,6 mm
Vægt
181 gram
Fingeraftrykslæser
Ja, i siden
Kamera
12 MP, f/1.7, 24mm (wide), 12 MP, f/2.4, 70mm (telephoto), 12 MP, f/2.2, 124˚, 16mm (ultrawide)
Udskifteligt microSD-kort
Ja
Benchmark (højest er bedst)
AnTuTu: 3318 (v8), GeekBench: 3295 (v5.1), GFXBench: 39fps (ES 3.1 onscreen)