Folden i skærmen kan både ses og mærkes.

Samsung Galaxy Z Flip5

Galaxy Z Flip 5 fungerer godt i sammenklappet tilstand, men når du åbner telefonen, kan du se samlingen under skærmen.

af Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Samsung
7.8

Samsung har udsendt en ny udgave af sin luksuriøse foldetelefon, Galaxy Z Flip5, men den har samme fordele og ulemper som sine forgængere.

Når du tager den ud af æsken, ligner Flip5 ved første øjekast en almindelig telefon. De grundlæggende funktioner er da også stort set som i andre (billigere) Android-telefoner. Derfor er muligheden for at klappe den sammen på midten den eneste grund til at vælge Flip5 .

Foldemekanismen har ikke ændret sig synderligt, siden vi testede forgængeren Galaxy Z Flip3 for to år siden. Samlingen mellem telefonens to halvdele er stadig synlig i skærmen med mindre du kigger helt vinkelret på den. Kløften mellem telefonens to dele viser sig som en mørk skygge i skærmbilledet, og når skærmen er slukket, ligner det en udposning i et tyndt stykke plastikfilm. Du kan også tydeligt mærke samlingen, hvis du kører fingeren henover skærmen.

Sammenfoldningen fungerer meget bedre på telefonens bagside. Her er de to halvdele forbundet med et solidt metalhængsel. Det er også på bagsiden, vi finder telefonens største styrke: Den ekstra skærm. Skærmen fylder det meste af den øverste halvdel, og du kan styre mange af telefonens funktioner uden overhovedet at klappe telefonen op. Kameraet sidder fx lige neden for skærmen, så du hurtigt kan tage billeder eller lige tjekke, om håret sidder rigtigt. Du kan også få vist dine beskeder eller den aktuelle vejrudsigt på den 3,4 tommer store skærm.

Fingeraftykslæseren sidder gemt i power-knappen på siden. Den er superhurtig til at aflæse din finger og låse telefonen op, og dens placering gør, at du kan bruge den i både sammenklappet og udfoldet tilstand. På den måde kan du også låse telefonen op, når du bare vil bruge den lille, ydre skærm til fx lige hurtigt at se dine kalenderaftaler.

Vores målinger viste en høj ydelse fra processoren i Galaxy Z Flip5, og telefonen virkede da også hurtig i optrækket, uanset hvor krævende apps vi udsatte den for.

Kameraet er udmærket, men de to linser giver ikke de samme muligheder som med mere traditionelle telefoner i samme prisklasse, så du får altså lov til betale dyrt for muligheden for at folde telefonen. Prisen på Galaxy Z Flip5 er skyhøj, men hvis du køber telefonen sammen med et mobilabonnement, kan du ofte spare lidt.


+ Smart ekstra skærm

+ Hurtig

– Synlig fold i skærmen

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Galaxy Z Flip 5 fungerer godt i sammenklappet tilstand, men når du åbner telefonen, kan du se samlingen under skærmen.

Specifikationer

Mærke
Samsung
Processor
Qualcomm SM8550-AC Snapdragon 8 Gen 2
Hukommelse (RAM)
8 GB
Lagerplads
256 GB
Skærmstørrelse
Hovedskærm: 6,7", ydre skærm: 3,4"
Skærmopløsning
2640 x 1080 pixels, 748 x 720 pixels
Tilslutninger
USB-C
Batteritid
Cirka 24 timer
Batterikapacitet
3.700 mAh
Styresystem
Android 13
Netværk
Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3
Mål
16,5 x 7,2 x 0,69 cm
Vægt
187 gram
Fingeraftrykslæser
Ja, i power-knappen
Kamera
12 MP, 12 MP ultravidvinkel, 10 MP selfiekamera
Udskifteligt microSD-kort
Nej
Benchmark (højest er bedst)
Geekbench 6: 2020 single-core, 5229 multi-core, 7773 GPU OpenGL