Du kan også nøjes med at åbne telefonen halvt, så du kan have den stående på bordet foran dig.

Samsung Galaxy Z Flip3

Galaxy Flip3 er Samsungs mest vellykkede bud på en foldbar telefon. Teknologien er desværre stadig meget dyr.

af Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Samsung
8.1

Samsung Galaxy Z Flip3 er Samsungs seneste foldbare smartphone. Den viser tegn på, at foldeteknologien begynder at nærme sig noget, der kan konkurrere med almindelige smartphones i ét stykke.

Foldbare telefoner uddøde stort set, da smartphones med deres store glasskærme begyndte at vinde frem. Men lige som Jurassic Parks dinosaurusser er de vendt tilbage i en gensplejsning af gammel og nyt.

Når du klapper Samsung Galaxy Z Flip3 helt ud, ligner den til forveksling en almindelig smartphone med en 6,7 tommer-glasskærm. Du kan dog mærke samlingen mellem telefonens halvdele, hvis du lader fingeren glide henover midten af skærmen. Du skal heller ikke se på skærmen i en alt for skæv lodret vinkel, før samlingen viser sig som en mørk skygge i skærmbilledet. Hvis du ser helt vinkelret på skærmen, er det dog heldigvis svært at se, at den ikke er formet i ét stykke.

Vi synes, at en foldbar telefon bør kunne åbnes med én hånd, før den for alvor er anvendelig. Og dét kan Galaxy Z Flip3! Ved at klemme tommelfingeren ind mellem telefonens to dele og derefter foretage en hurtig piskesmældsbevægelse med håndleddet, klapper du telefonen ud i fuld størrelse. Det virker rigtig fint i praksis og tiltrækker også imponerede blikke fra folk i nærheden.

Du kan også afslutte en samtale med mere stil end ved blot at trykke på billedet af rødt telefonrør på skærmen. Du kan nemlig bare klappe telefonen sammen for at “lægge røret på”.

Når telefonen er klappet sammen, er den nem at have i en bukselomme. Du behøver faktisk ikke engang at klappe telefonen ud for fx at læse beskeder. Der sidder nemlig en lille ekstra skærm på ydersiden, som viser forskellige former for indhold. Som udgangspunkt kan du bare se klokkeslæt, dato og batteriniveau, men du kan selv indstille skærmen, så den viser det, du har brug for – blandt andet kalenderaftaler og vejret. Du kan faktisk også besvare et opkald uden at åbne telefonen, ved at trykke på skærmen og bruge telefonens højtaler til en håndfri samtale.

De almindelige smartphone-funktioner i Galaxy Z Flip3 lever ikke helt op til det store prisskilt. Du kan finde mange billigere telefoner med fx bedre kamera og skærm. Batteritiden er også blandt de dårligste, vi har oplevet. I løbet af fjorten dage med telefonen lykkedes det os aldrig at få batteriet til at vare et helt døgn, og bundrekorden var sølle 11 timer. Der er ingen tvivl om, at det er foldbarheden, som du får lov til at betale i dyre domme for.

 


+ God ydre skærm

+ Kan åbnes med én hånd

– Folden kan ses og mærkes

– Dyr

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Galaxy Flip3 er Samsungs mest vellykkede bud på en foldbar telefon. Teknologien er desværre stadig meget dyr.

Specifikationer

Mærke
Samsung
Processor
Snapdragon 888
Hukommelse (RAM)
8 gigabytes
Lagerplads
128 gigabytes
Skærmstørrelse
6,7 tommer
Skærmopløsning
2640 x 1080 pixels
Tilslutninger
USB-C
Batteritid
Cirka 18 timer
Batterikapacitet
3300 mAh
Styresystem
Android 11
Netværk
Wi-Fi 6, 5G
Mål
166 x 72,2 x 6,9 mm
Vægt
183 gram
Fingeraftrykslæser
Ja, i powerknap
Kamera
12 MP, 12 MP (ultravid), 10 MP (selfie)
Udskifteligt microSD-kort
Nej