Samsung Galaxy S9+

Samsungs nye toptelefon glimrer med sin fantastiske skærm, men der er mange skønhedsfejl.

af Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Samsung
8.3

Lige siden den første Galaxy S-telefon blev lanceret i 2010, har det været en stor, årlig begivenhed, når den seneste model i serien blev offentliggjort.

Det skyldes først og fremmest, at Samsungs Galaxy S-serie har fremvist en stribe af de allerbedste telefonskærme, og Galaxy S9+ og den lidt mindre Galaxy S9 er da heller ingen undtagelser i den sammenhæng.

Skærmen er nemlig det helt store slagnummer i Galaxy S9+. Den er udstyret med Samsungs always-on-funktion, som sørger for, at du hele tiden kan se, hvad klokken er, eller om du har modtaget beskeder. Det er mægtig praktisk, hvis man har vænnet sig af med at gå med armbåndsur. Tricket er, at Super AMOLED-skærmen kan slukke helt for de sorte pixels, så der kun skal bruges en smule strøm til at oplyse de pixels, som rent faktisk bliver brugt.

Med sin 6,2 tommer skærm, så virker Galaxy S9+ temmelig stor. Det er ikke muligt at nå toppen af skærmen, hvis man betjener telefonen med én hånd, mens man har et solidt tag om den nederste del af den. Til gengæld tilbyder Samsung en ekstra genvej til en håndfuld af dine mest brugte apps. Skærmen bøjer sig om siderne på telefonen, og ved at stryge op med tommelfingeren dukker en ekstra menu til syne. Det er en smart måde at spare et par skærmtryk på, når man hurtigt skal åbne en ny app, mens man arbejder i en anden.

Fingeraftrykslæser på bagsiden

Skærmen optager det meste af forsiden på telefonen, så fingeraftrykslæseren er blevet forvist til bagsiden. Det er et lidt tvivlsomt valg, for det er besværligt at holde telefonen på en måde, der gør det nemt at nå læserens felt midt på bagsiden. Jeg eksperimenterede med ansigtsgenkendelse som login på telefonen, men det gik en anelse langsommere end at bruge fingeraftrykslæseren.

Samsung Galaxy S9+ består uden problemer grunddisciplinerne: Opkald går klart igennem, og betjeningen af telefonen foregår lynhurtigt og uden hakkende forsinkelser. Selv de mest krævende spil bliver afviklet uden problemer.

Kameraet er blandt de bedste, jeg har oplevet i en mobiltelefon. Faktisk sidder der to 12 megapixels kameraer på bagsiden, som samarbejder om at levere det færdige billede. Begge kameraer er udstyret med optisk billedstabilisering, og det betyder blandt andet, at billeder taget i svag belysning tager sig rigtig godt ud.

Samsungs digitale assistent, Bixby, er en integreret del af telefonen. Du skal bare stryge til højre på startskærmen for at åbne Bixby. Desværre virker den ikke på dansk, og funktionaliteten er ret begrænset. Du får nogenlunde samme funktioner i tjenesten, OK Google, som også er en del af telefonen. Det er et generelt problem for Samsungs telefoner, at firmaet insisterer på at sætte sig mellem to stole. Samsung udstyrer nemlig sine telefoner med Android inkl. dets medfølgende apps og installerer samtidig stædigt sine egne konkurrerende apps, så telefonen fx har to apps til email, internet-browsing, visning af billeder samt download af nye apps. Det er noget rod, Samsung!

Prisen på Samsung Galaxy S9+ er, som for de fleste andre toptelefoner, ekstremt høj. Hvis du er på udkig efter en af de bedste Samsung-telefoner, så er prisen på den næsten lige så gode forgænger Galaxy S8+ faldet markant. Forskellene på de to generationer af telefoner er ganske lille, så du får meget mere telefon for pengene med S8+.

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Samsung har begået en god telefon, der især glimrer med sin flotte skærm, men prisen er alt for høj.

Specifikationer

Mærke
Samsung
Processor
Exynos 9810 Octa
Hukommelse (RAM)
6 GB RAM
Lagerplads
64 gigabytes
Skærmstørrelse
6,2 tommer
Skærmopløsning
1440 x 2960
Tilslutninger
USB type C
Batteritid
Lidt over et døgn
Batterikapacitet
Li-Ion 3500 mAh
Styresystem
Android
Netværk
802.11ac, Bluetooth 5.0
Mål
158.1 x 73.8 x 8.5 mm
Vægt
189 g
Fingeraftrykslæser
Ja, på bagsiden
Kamera
2 x 12 megapixels på bagsiden, 8 megapixels på forsiden
Udskifteligt microSD-kort
Ja