Samsung Galaxy S8 og Samsung Galaxy S8+

Samsungs nye toptelefon både skuffer og begejstrer på samme tid.

af Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Samsung
8.2

Samsung Galaxy S8 er sammen med Galaxy S8+ firmaets nye toptelefon. Det skruer selvfølgelig forventningerne højt op, for Samsung har fremstillet nogle af de allerbedste Android-telefoner siden den første Galaxy S-telefon blev lanceret i 2010.

Galaxy S8 er da også en god mobiltelefon. Den stråler især på to punkter. Den er rasende hurtig, og så er skærmen den bedste, jeg har set på en smartphone. Skærmen bøjer sig om hjørnet på telefonen, og det giver en meget flot effekt. Lysstyrken, farverne og kontrasten er fremragende. Skærmen er i det lidt aparte format 18,5:9, og det betyder, at der kommer sorte streger ved siden af billeder og video i andre formater. Det høje format betyder også, at der er blevet plads til, at navigationsknapperne kan sidde på skærmen. Der er altså ikke en fysisk hjem-knap.

Der er til gengæld kommet en ekstra knap på siden til Samsungs tjeneste, Bixby. Den gør stort set det samme som OK Google, som kan bruges på alle Android-telefoner i forvejen. Ved trykke på knappen eller stryge til højre på startskærmen, dukker Bixby op og viser dig blandt andet vejret og dine næste kalenderaftaler. Samsung har også fyldt telefonen med flere apps, som Google i forvejen laver bedre. Samsungs egne apps virker mest bare som overflødigt fyld.

Udover de almindelige mønstre og koder, som du kan indtaste på skærmen, kan du også vælge mellem tre biometriske metoder til at låse telefonen op: Telefonen aflæser enten dit ansigt, dit øjes iris eller dit fingeraftryk. Ingen er metoderne fungerer optimalt. Fingeraftrykslæseren sidder placeret meget højt på bagsiden, så jeg var nødt til at slippe mit greb om bunden af telefonen for at lægge fingerspidsen på læseren. Eller jeg troede i hvert fald, at det var læseren, for ofte kom jeg i stedet til at sætte min finger på kameralinsen, der sidder lige ved siden af og føles stort set på samme måde. Efter en uges test lykkedes det mig stadig sjældent at logge på i første forsøg.

Telefonens aflange form og placeringen af knapperne gør også, at det er meget besværligt at skrue op og ned for lyden, hvis du holder telefonen i én hånd. Den indbyggede højttaler er ikke så god, at man har lyst til at høre musik gennem den, men den virker fint til samtaler.

Kameraet tager virkelig gode billeder, selv om de ikke er helt på højde med dem, du får med fx iPhone 8 eller Huawei Mate 10 Pro.

Jeg lyder måske en smule forvænt, når jeg siger, at jeg er lidt skuffet over Galaxy S8. På trods af den uovertrufne skærm og en vanvittigt hurtig processor, så var der for mange ting, jeg blev irriteret over i min tid med telefonen. Der er simpelthen for store fejlskud i den, når man tager den helt uhyrlige pris i betragtning.

 

Find laveste pris her:

www.pricerunner.dk/pl/1-3816275/Mobiltelefoner/Samsung-Galaxy-S8-Sammenlign-Priser

 

+ Verdens bedste smartphone-skærm
+ Rasende hurtig

– Svært at logge på
– Mange overflødige apps

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Fremragende skærm på en lynhurtig telefon, men der er mange overflødige og apps, og det er besværligt at logge på telefonen.

Specifikationer

Mærke
Samsung
Processor
Exynos 8895
Hukommelse (RAM)
4 gigabytes
Lagerplads
64 gigabytes
Skærmstørrelse
6,2 tommer
Skærmopløsning
1.440 x 2.960 pixels
Tilslutninger
USB type-C
Batteritid
35 timer i gennemsnit
Batterikapacitet
3500 mAh
Styresystem
Android 7.0
Netværk
802.11ac
Mål
15,9 x 7,3 x 0,8 cm
Vægt
173 gram
Fingeraftrykslæser
Ja, på bagsiden
Kamera
12 megapixels + frontkamera på 8 megapixels
Udskifteligt microSD-kort
Ja