Galaxy S24 minder en del om iPhone, men kamerahullet i skærmen er heldigvis ikke lige så stort som i konkurrenten.

Samsung Galaxy S24

Hvis du er på udkig efter en smartphone i en overkommelig størrelse, er Galaxy S24 et godt bud.

af Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Samsung
8.6

Det er nemt at have Galaxy S24 i både hånden og lommen, og Samsungs nye mobil er en af de bedste telefoner, du kan købe lige nu.

Hvis du er tidligere iPhone-bruger, vil du føle dig hjemme her, for Samsung ser ud til at have skelet en del til Apples populære telefon, da Galaxy S24 skulle designes. Siderne står vinkelret på for- og bagside, og knapperne på siden minder også om dem, du finder på en iPhone. Inspirationen er nu ikke nødvendigvis en dårlig ting, for telefonen ligger godt i hånden, og knapperne sidder lige der, hvor de skal, så de er nemme at nå med tommelfingeren.

Galaxy S24 går lidt mod strømmen med hensyn til størrelse. Hvor mange konkurrenter bygger større og større telefoner, er Galaxy S24 mindre og noget nemmere at stoppe ned i lommen. Der er glas på både for- og bagside, og vi var lidt skuffede over, at bagsiden fik ridser allerede efter et par ugers almindeligt brug. Telefonen er ellers ret robust med metalkant og en høj modstandsdygtighed overfor støv og vand.

På bagsiden sidder telefonens kameramodul, som er blandt de bedre af slagsen. Kunstig intelligens skulle angiveligt forbedre billedkvaliten, og billederne er da også flotte, når de taget i god belysning. I mere dunkle omgivelser går det knapt så godt, og vores forsøg på at fotografere en kat, der nægtede at sidde stille, resulterede i slørede billeder uden detaljer i gengivelsen af pelsen på det genstridige dyr.

Skærmen udnytter den sparsomme plads og går næsten ud til kanten. Billedkvaliteten er helt suveræn med en stærk kontrast og flotte, livlige farver.

Den billigste udgave af Galaxy S24 har 128 GB lagerplads, og alle de udgaver du kan købe, har 8 GB ram. Begge dele er mindre end i fx Motorola Edge 40 Neo, som koster under det halve – og du kan ikke engang udvide lagerpladsen i Galaxy S24 med et hukommelseskort. Du må også undvære en oplader, for sådan en følger ikke med Galaxy S24 på trods af den høje pris.

Samsungs styresystem er bygget oven på den seneste udgave af Android. Alt fungerer, som det skal, og det er nemt at finde rundt i apps og indstillinger. Vi kunne dog sagtens have undværet Samsungs store forinstallerede udvalg af egne apps, der mestendels bare er dårligere udgaver af tilsvarende Google-apps. Samsungs apps har oven i købet fået fremtrædende placeringer på startskærmen. Det er også ualmindeligt besværligt at undgå at oprette en Samsung-konto, når du indstiller telefonen første gang, og det hele virker ærligt talt en smule omklamrende.

Samsung lover opdateringer i op til syv år, så din telefon er fremtidssikret helt ind i 2030’erne.


+ Meget flot skærm

+ God størrelse

– Masser af overflødige Samsung-apps

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Hvis du er på udkig efter en smartphone i en overkommelig størrelse, er Galaxy S24 et godt bud.

Specifikationer

Mærke
Samsung
Processor
Qualcomm SM8650-AC Snapdragon 8 Gen 3
Hukommelse (RAM)
8 GB
Lagerplads
128 GB
Skærmstørrelse
6,2"
Skærmopløsning
2340 x 1080 pixels
Tilslutninger
USB-C
Batteritid
Cirka et døgn
Batterikapacitet
4.000 mAh
Styresystem
Android 14
Netværk
Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3
Mål
14,7 x 7,1 x 0,8 cm
Vægt
168 g
Fingeraftrykslæser
Ja, i skærmen
Kamera
50 MP, 10 MP tele, 12 MP ultravid, 12 MP selfie
Udskifteligt microSD-kort
Nej
Benchmark (højest er bedst)
Geekbench: 6739