Pennen kan hurtigt klikkes frem fra telefonens indre.

Samsung Galaxy S24 Ultra

Brug den smarte, indbyggede pen til at tage noter direkte på skærmen i Galaxy S24 Ultra.

af Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Samsung
9.2

Samsung Galaxy S24 Ultra er Samsungs forsøg på at mase alle de bedste funktioner, du kan tænke dig i en smartphone, ned i én (svinedyr) telefon.

Alle specifikationerne er i top her: Processor, ram og lagerplads lever op til den høje pris, og styresystemet og alle tænkelige apps kører flydende og uden forsinkelser. Du får også svært ved at finde en bedre skærm end den, der sidder i Galaxy S24 Ultra. Den store AMOLED-skærm er usædvanlig lysstærk, men samtidig gengives sort helt sort, og det giver en dyb kontrast mellem de lyse og mørke områder af skærmbilledet. Opløsningen er meget høj, og farvegengivelsen sidder lige i øjet.

Du kan skrive på skærmen med Samsungs S Pen. Oplevelsen er næsten som at skrive på papir, for skærmen reagerer øjeblikkeligt på dine pennestrøg. Telefonen ignorerer din hånd, hvis den berører skærmen, så det er nemt at skrive med noget, der ligner din normale håndskrift. Du behøver ikke engang at låse telefonen op; bare klik pennen ud og begynd at skrive. Dine skriblerier ledsages endda af en lyd som en blyant mod et stykke groft papir.

Pennen har flere smarte funktioner, og vi var særligt glade for at bruge den som fjernudløser til kameraet. Det kræver endda ingen ekstraindstillinger i kamera-app’en: Bare stil dig foran linsen og tryk på knappen på siden af pennen. Når du ikke bruger pennen, klikkes den elegant på plads i et kammer i bunden af telefonen.

Kameraet tager så gode billeder, som du kan forvente dig af en toptelefon i 2024. Der er fire kameralinser på bagsiden, og det ene kamera har en nærmest fjollet høj opløsning på 200 megapixels. Du får ikke 10 gange så høj skarphed som med et 20-megapixel kamaera, for der er en del mere billedstøj, når du zoomer ind på det færdige foto – særligt under dårlige lysforhold. Vi brugte mest kameraet med en sensor på 12 megapixels, og det tog nogle utroligt flotte billeder, når vi blot tog telefonen op af lommen og skød med kameraets standardindstillinger. Du kan bare dobbelttrykke på power-knappen for at åbne kamera-app’en og derefter bruge volumenknappen som udløserknap. På den måde kan du knipse et billede få sekunder efter, at du har peget telefonen mod motivet.

Selv om Galaxy S24 Ultra er en fantastisk telefon, er der også et par hår i suppen. På trods af den høje pris får du ikke en oplader med i æsken. Du må også finde dig i et stort udvalg af forudinstallerede Samsung-apps, som egentlig gør det samme som Googles gratis, indbyggede apps – bare dårligere. Og når du holder power-knappen nede, er det heller ikke Googles populære digitale assistent, der dukker op og lytter efter dine kommandoer, men derimod Samsungs egen stort set ubrugelige assistent, Bixby.


+ Pennen virker fremragende

+ Uovertruffen skærm

– Irriterende Samsung-apps

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Brug den smarte, indbyggede pen til at tage noter direkte på skærmen i Galaxy S24 Ultra.

Specifikationer

Mærke
Samsung
Processor
Qualcomm SM8650-AC Snapdragon 8 Gen 3
Hukommelse (RAM)
12 GB
Lagerplads
256 GB
Skærmstørrelse
6,8"
Skærmopløsning
3120 x 1440 pixels
Tilslutninger
USB-C
Batteritid
Cirka 30 timer
Batterikapacitet
5.000 mAh
Styresystem
Android 14
Netværk
Wi-Fi 7
Mål
16,2 x 7,9 x 0,9 cm
Vægt
232 g
Fingeraftrykslæser
Ja, i skærmen
Kamera
200 MP, 10 MP tele, 50 MP periskopisk tele, 12 MP ultravid
Udskifteligt microSD-kort
Nej
Benchmark (højest er bedst)
Geekbench: 7066