Kameralinserne rager kun en lille smule ud, så bagsiden er næsten helt plan.

Samsung Galaxy S23+

Galaxy S23+ er en telefon helt i topklasse – men det skulle den også helst være til den pris.

af Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Samsung
8.7

Samsungs Galaxy S-modeller har gennem mere end et årti været nogle af de bedste Android-telefoner. Det ændrer dette års Galaxy S23+ ikke på.

Skærmen er – som altid i Samsung S-telefoner – det bedste, det sydkoreanske firma har at byde på. Den er på 6,6 tommer og har lidt flere pixels end et Full HD-tv. Billedet står skarpt og flot med en helt fantastisk kontrast. Skærmens format er passende til at se video fra fx Netflix, for skærmen er lidt bredere end den typiske tv-serie, så du slipper for, at selfie-kameraet kigger ud på dig som et sort hul i videobilledet. Selfie-kameraet gemmer sig i stedet i den sorte kant ved siden af videoen. Lysstyrken på skærmen kan skrues op på et niveau, hvor lyset næsten gør ondt i øjnene, hvis du sidder i mørke omgivelser.

Der er en meget tynd ramme om skærmen hele vejen rundt, og Galaxy S23+ virker ikke så stor, når du står med den i hånden. Rundt om telefonen sørger en skinnende metalramme for at få den til at virke både robust og eksklusiv.

Galaxy S23+ er sikret mod både vand og støv med certificeringen IP68, så du kan roligt tage telefonen med dig en tur under bruseren, hvis du skulle få lyst til det.

De elektroniske komponenter i Galaxy S23+ er, som man kan forvente til den pebrede pris. Telefonens processor er lynhurtig og klarede vores hastighedstest med bravur. Mikrofon og højtalere virker både fint til telefonsamtaler og til en videosamtale, hvor du skruer godt op for de indbyggede stereohøjtalere.

Vi var nødt til at lade telefonen op hver dag under vores test. Batteriet holder som regel telefonen kørende i et lille døgns tid – selv ved forholdsvis flittig brug af navigation og kamera i løbet af dagen, men du er nødt til at begynde hver dag med en fuldt opladt telefon, hvis du ikke vil være nervøs for at løbe tør for strøm henunder aften.

Galaxy S23+ har en bunke Samsung-apps forinstalleret, men det er egentlig svært at se, hvad vi skal med dårligere alternativer til den glimrende Google Photos eller Androids Play Butik, hvor du har et meget større udvalg af apps end i Samsungs tilsvarende Galaxy Store.


+ Fantastisk skærm

+ Vandtæt

– Overflødige Samsung-apps

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Galaxy S23+ er en telefon helt i topklasse – men det skulle den også helst være til den pris.

Specifikationer

Mærke
Samsung
Processor
Snapdragon 8 Gen 2
Hukommelse (RAM)
8 GB
Lagerplads
256 GB
Skærmstørrelse
6,6"
Skærmopløsning
2340 x 1080 pixels
Tilslutninger
USB-C
Batteritid
Cirka et døgn
Batterikapacitet
4700 mAh
Styresystem
Android 13
Netværk
Wi-Fi 6E, 5G, Bluetooth 5.3
Mål
15,8 x 7,6 x 0,8 cm
Vægt
196 g
Fingeraftrykslæser
Ja
Kamera
50 MP, 10 MP tele, 12 MP ultravid, 12 MP selfie
Udskifteligt microSD-kort
Nej
Benchmark (højest er bedst)
Geekbench 1485 single-core, 4844 multi-core