Bagsiden er beklædt med glas, så det er en god idé at beskytte telefonen med et cover.

Samsung Galaxy S23 FE

Galaxy S23 FE er generelt en vellykket telefon, men vi kunne godt have ønsket os bedre batteritid.

af Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Samsung
8.4

Galaxy S23 FE er en smartphone for alle os, der gerne vil have en hurtig telefon, som vi kan bruge i flere år, men som ikke er klar til betale prisen for de allerdyreste toptelefoner.

Samsung producerer sine egne skærme, og de er blandt de bedste mobilskærme, der findes. Skærmen i Galaxy S23 FE har da også spræl-levende farver og en flot lysstyrke. Film, billeder og endda helt almindelige apps ser nærmest ud til springe ud af skærmen, når du skruer helt op for skærmens lys. Lyden er i samme høje klasse med gode højtalere og en mikrofon, der effektivt isolerer din stemme og dæmper baggrundsstøj.

Processoren er en lidt ældre model, som ikke er helt så hurtig som de nyeste og dyreste af slagsen. Det er dog kun, hvis du kan finde på at spille krævende spil på telefonen, at du for alvor opdager, at ydelsen ikke er helt i top.

Telefonen er i hvert fald hurtig nok til at drive Samsungs smarte DeX-system. Med DeX kan du koble din telefon sammen med en computerskærm eller et tv ved hjælp af et kabel eller trådløst via Miracast-teknologi, hvis dit tv er udstyret med det. Så dukker det Windows-agtige DeX-styresystem op på skærmen, og du kan bruge din telefon til mange af de kontoropgaver, du ellers ville bruge en pc til.

Den indbyggede ansigtsgenkendelse havde svært ved at genkende os i svag belysning, men heldigvis er fingeraftrykslæseren i skærmen hurtig og præcis, så vi endte oftest med at bruge den til at logge på telefonen.

Galaxy S23 FE er bygget til både at modstå vand og støv, og sikkerhedscertificeringen IP68 garanterer, at den kan klare at blive udsat for lidt af hvert. Den er dog langt fra stødsikker, for der er glas på både for- og bagside. Det sidste er med til at gøre telefonen ret glat at holde om, selv om de vinkelrette aluminiumskanter hjælper til at få et bedre greb om den.

Kameramodulet på bagsiden har tre linser, og vi tog generelt nogle flotte billeder med Galaxy S23 FE. Det er svært at skelne billeder taget med det primære kamera fra billeder taget med meget dyrere telefoner. Ved lav belysning klarede kameraet sig knapt så godt, og vi havde desuden et par gange problemer med at få den indbyggede telelinse til at fokusere ordentligt.

Du får ikke en oplader med i æsken, så den må du selv stå for. Til gengæld er der trådløs opladning, og det er ikke altid vi ser det i telefoner i denne prisklasse. Telefonen skal lades op hver dag – selv ved moderat brug. Vi var flere gange gange ved løbe tør for strøm i løbet af aftenen, hvis vi havde brugt kameraet og GPS’en lidt for flittigt.

Samsung lover, at du får fire fremtidige opdateringer af styresystemet samt et ekstra års sikkerhedsopdateringer efter det, så du behøver ikke at skifte telefonen ud lige med det samme.


+ Superflot skærm

+ Støv- og vandtæt

– Ikke den nyeste processor-generation

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Galaxy S23 FE er generelt en vellykket telefon, men vi kunne godt have ønsket os bedre batteritid.

Specifikationer

Mærke
Samsung
Processor
Exynos 2200
Hukommelse (RAM)
8 GB
Lagerplads
128 GB
Skærmstørrelse
6,4"
Skærmopløsning
2340 x 1080 pixels
Tilslutninger
USB-C
Batteritid
Cirka 20 timer
Batterikapacitet
4.500 mAh
Styresystem
Android 13
Netværk
Wi-Fi 6E
Mål
15,8 x 7,6 x 0,8 cm
Vægt
209 g
Fingeraftrykslæser
Ja, i skærmen
Kamera
50 MP, 8 MP tele, 12 MP ultravidvinkel, 10 MP selfie
Udskifteligt microSD-kort
Nej
Benchmark (højest er bedst)
Geekbench: 3948