Samsung Galaxy S10+

Android-telefon i topklasse med stor skærm og fem kameraer.

af Henrik Ræder Clausen #Telefon #Samsung
9.6

Plus-udgaven af Samsungs Galaxy S10 er lidt større, har et forsidekamera mere, og et ekstra stort batteri. Med en skærm på 6,4 tommer er det en stor telefon. Skærmen fylder hele forsiden, med undtagelse af lidt plads til kameraerne. På siden er der knapper til at regulere lydstyrke, tænde/slukke og til at aktivere Samsungs lidt overflødige digitale assistent Bixby. Vores testeksemplar af Galaxy S10+ var udstyret med 4 GB ram og 128 GB lagerplads.

Opsætningen foregår med en god, dansksproget guide, der også sørger for at flytte data fra din foregående telefon. Det leder hurtigt til en brugerflade med store, simple ikoner og forskellige genveje. Det kan heldigvis omstilles til mindre ikoner, så der kan være mange flere på hver skærm.

Som vanligt i Samsung-telefoner, så er skærmen i absolut topklasse. Samsungs AMOLED-teknologi giver livlige, dybe farver, og alting står knivskarpt. Det manglede også bare med 3040 x 1440 pixels, mere end 500 pixels per tomme. Man skal have usædvanligt gode øjne for at skelne pixels i den opløsning.

Brug, brugerflade og batterier

I daglig brug er det mærkbart, at Galaxy S10+ er en stor telefon, som man skal holde godt fast på. Det er nok det eneste minus ved en højtydende telefon, der reagerer kvikt på ethvert strøg over skærmen. Vores tests viste fin ydelse på alle felter, dog uden at sætte egentlige rekorder.

Telefonen har Samsungs særlige One UI brugerflade, der kræver en vis omstilling, hvis du er vant til en almindelig Android-telefon. De nye genveje er smarte, fx kant-menuen, der kan have genveje til et dusin apps. Til gengæld kunne vi godt undvære Samsungs særlige Bixby-assistent. Heldigvis kan den knap nu tildeles andre funktioner, så den starter kameraet eller en anden hyppigt brugt app.

Opladning sker via USB-C, eller trådløst. Du kan også oplade andre telefoner trådløst, samtidig med at du oplader Galaxy S10+ via kabel. Der er en god, gammeldags udgang til hovedtelefoner, med strøm nok til at drive store, vellydende eksemplarer. Med et batteri på 4100 mAh havde vi ingen problemer med at have strøm nok til en hel dags intensivt brug af telefonen.

Der er en indbygget fingeraftrykslæser, og et dybdefølsomt kamera, der begge kan bruges til at låse telefonen op. Så snart du tager telefonen frem, genkendes ansigtet, og så skal du blot stryge over skærmen for at åbne den. En overraskende men ganske behagelig funktion, der dog ikke kan bruges til at godkende betalinger eller andre følsomme operationer.

Sidst, men ikke mindst: Denne telefon lyder fremragende. På en god forbindelse sender den din stemme med klar og naturlig klang. Tilsvarende kan man tydeligt høre modparten, på godt og ondt: Har han en billig telefon eller en dårlig forbindelse, afslører Samsungs gode lyd det nådesløst.

Fine kameraer

Telefonens bagside har tre forskellige kameraer: Vidvinkel, normalt og tele, som den indbyggede app automatisk skifter imellem. Kameraerne på 12 / 16 megapixels giver fine billeder med naturlige farver og god opløsning af detaljer. Farverne kan forekomme en anelse blege, men det er faktisk, fordi de er mere naturlige end andre kameraer. Undtagen i svagt lys kan denne telefon erstatte et rigtigt kamera.

De to forsidekameraer har intelligent fokus, så man kan tage selfies med sløret baggrund eller andre effekter. Og det er godt rigtigt: Effekterne er så diskrete, at de fremhæver fokus i stedet for at virke pjankede. Fotos kan endda gemmes i det nye, kompakte HEIF-format.


+ Fremragende skærm
+ Lydkvalitet helt i top
+ Masser af funktioner
+ Vandtæt (IP68)

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Alt på denne telefon er i topkvalitet, inklusive lyd og betjening. I modsætning til varianter med mere lager er prisen ganske rimelig.

Specifikationer

Mærke
Samsung
Processor
Exynos 2,7 GHx (otte kerner)
Hukommelse (RAM)
4 gigabytes
Lagerplads
128 gigabytes
Skærmstørrelse
6,4 tommer
Skærmopløsning
3040 x 1440 pixels
Tilslutninger
USB-C, hovedtelefon
Batterikapacitet
4100 mAh
Styresystem
Android 9.0
Netværk
4G, WiFi 6
Mål
15,8 x 7,4 x 0,8 cm
Vægt
175 gram
Fingeraftrykslæser
Ja, ultralyd
Kamera
Fem (2 front, 3 bag)
Udskifteligt microSD-kort
Ja
Andet
Trådløs opladning til andre enheder
Benchmark (højest er bedst)
323672