Samsung Galaxy S10
Samsungs tiende Galaxy-toptelefon er stadig blandt de bedste Android-telefoner blandt andet takket være den fremragende skærm.
Samsung kan i år fejre et lille jubilæum med sin tiende Galaxy-telefon. Der er sket meget, siden den første Galaxy i 2009 blev lanceret som en af de første vellykkede Android-telefoner, men Samsungs Galaxy-mobiler er stadig blandt de allerbedste smartphones.
Lige som i den første Samsung Galaxy, så er skærmen det helt store slagnummer i S10. Det er Samsungs egenproducerede AMOLED-teknologi, som blandt andet giver en uovertruffen kontrast i billedet. AMOLED-skærmen slukker helt for de pixels, som skal være sorte, og det betyder også, at S10 har en always on-funktion, så du hele tiden kan få vist fx hvad klokken er, uden at batteriet bliver brugt mærkbart hurtigere op – tvært imod klarer Galaxy S10 faktisk langt over et døgn i gennemsnit ved almindelig brug.
Fingeraftryksaflæseren sidder indbygget i skærmen. Det er der ikke længere noget odiøst i, men Samsung S10 benytter sig af ultralyd til at aflæse fingerens linjer. Det virker lidt bedre end metoden med lys, som blandt andet Huawei benytter, men det er stadig ikke lige så hurtigt og effektivt som en regulær knap til fingeraftrykslæseren.
Skærmen er på 6,1 tommer, men de buede kanter er med til at få telefonen til at føles mindre. Du kan stryge op fra højre side af skærmens kant med tommelfingeren, så får du en lille genvejsmenu med dine mest brugte programmer.
Et program, som du med stor sikkerhed IKKE får brug for, er Samsung digitale assistent Bixby, som er installeret på Galaxy S10. Som dansk bruger af telefonen er det meget svært at se, hvad man skal bruge Bixby til. Det lykkedes mig at få den til at udføre nogle simple opgaver på telefonen, men det er næsten umuligt at få Bixby til at forstå navnene på danske kontakter, hvis du vil bede teleofonen om at ringe op til en, du kender. Lige som på de seneste Galaxy-modeller, så har Samsung igen spildt kræfter på en særskilt Bixby-knap på siden af telefonen. Det er dog et stort plus, at du nu kan ændre knappens funktion, så du åbner en anden app i stedet for. Bixby gemmer sig så i stedet bag et dobbelttryk på knappen.
Samsung Galaxy S10 kan lades trådløst op, og du kan faktisk også lade andre telefoner trådløst op ved at lægge dem op mod bagsiden af Galaxy S10. Det er måske nok sjældent, at man kan få brug for lige præcis den funktion, men hvis man anskaffer sig et par trådløse høretelefoner, som kan oplades trådløst, så kan du slippe for at slippe slæbe ekstra ledninger med, og i stedet for oplade høretelefoner ved at lægge dem på telefonen.
Lyden i Galaxy S10 er god i både samtaler og musik. Telefonen har en højtaler i bunden og ved at skrue gevaldigt op for den lille højtaler, som man bruger ved samtaler, så kan der faktisk komme en udmærket stereoeffekt ud af telefonen. Hvis du vil have endnu bedre lyd, kan du sætte et par gammeldags høretelefoner i. Samsung er nemlig svømmet imod strømmen af producenter, der har droppet minijackstikket, og har installeret et i i bunden ved siden af ladestikket.
Der sidder tre kameraelinser side om side på bagsiden. De leverer billeder i klasse med de bedste mobilkameraer fra Huawei og Apple, og det er nemt at skifte mellem dem i telefonens fotoapp, hvor de har fået hver deres knap, så du hurtigt, kan se, hvilket udsnit, der passer bedst til dit motiv. Kameraet på forsiden sidder som en lille cirkel i øverste højre af skærmen. Det kan godt virke lidt irriterende med en sort cirkel i skærmbilledet – særligt hvis du ser på billeder, men det er trods alt bedre end det brede hak, som andre producenter laver.
+ Fortræffelig skærm
+ Godt kamera
– Ubrugelig digital assistent
Se den bedste pris lige nu
Conclusion
Samsungs tiende Galaxy-toptelefon er stadig blandt de bedste Android-telefoner blandt andet takket være den fremragende skærm.
Specifikationer
- Mærke
- Samsung
- Processor
- Exynos 9820 Octa
- Hukommelse (RAM)
- 8 gigabytes
- Lagerplads
- 128 gigabytes
- Skærmstørrelse
- 6,1 tommer
- Skærmopløsning
- 1440 x 3040 pixels
- Tilslutninger
- USB-C, minijack
- Batterikapacitet
- 3400 mAh
- Styresystem
- Android 9.0 (Pie)
- Netværk
- Wi-Fi 6
- Mål
- 149,9 x 70,4 x 7,8 mm
- Vægt
- 157 gram
- Fingeraftrykslæser
- Ja, ultralydsscanner i skærmen
- Kamera
- 12 + 12 + 16 megapixels bagpå, 10 megapixels foran