Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G

Note20 er et seriøst værktøj, som mest kommer til sin ret, hvis du ofte har brug for at tage håndskrevne noter på din telefon.

af Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Samsung
8.4

Samsung Galaxy Note20 Ultra er en vellykket blanding af en telefon og en tablet. Størrelsen ligger midt i mellem de to produktkategorier, og med en skærm på hele 6,9 tommer er det ikke just en telefon, der passer i alle bukselommer.

Når man står med den store skærm i hånden, er den en ren fornøjelse. Lysstyrke og kontrast er helt i top, og alt tager sig godt ud, når det præsenteres på skærmen.

Det er ingen tilfældighed, at ordet “Note” indgår i navnet, for Galaxy Note20 Ultra er en effektiv notesblok. I bunden sidder Samsungs S-Pen, og du skal bare trykke på bunden af den for at få den til at hoppe ud. Du behøver ikke engang at låse telefonen op, for pennen kan tage noter direkte på låseskærmen. Det er smart, hvis man bare lige skal skrible en hurtig tanke ned.

Pennen har endnu flere muligheder, når telefonen er låst op. Faktisk har S-Pen sin egen lille menu, der hele tiden er tilgængelig i siden af startskærmen. Her kan du fx gemme et udsnit af skærmen eller tegne direkte på et live-billede fra kameraet, mens du optager en video.

Kameraet eller måske snarere kameraerne – for der er tre – tager flotte velbelyste billeder. Det er lidt uheldigt, at kameramodulet er så stort, at det nærmest virker påklistret bag på telefonen. Når telefonen ligger på et bord, hviler den øverste halvdel på kameraet, der rager meget langt ud. Det betyder, at telefonen vipper fra side til side, når du trykker på skærmen med fingeren eller pennen, og det bliver man hurtigt lidt træt af.

Fingeraftrykslæseren er lidt sløv i optrækket. Den er indbygget i skærmen, og den fanger ikke altid fingeraftrykket korrekt, og når den gør, så tager det lige et øjeblik for lang tid, så man når at blive småirriteret.


+ Superflot skærm

+ Meget hurtig

– Telefonen vipper på et plant underlag

– Sløv fingertryksaflæser

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Note20 er et seriøst værktøj, som mest kommer til sin ret, hvis du ofte har brug for at tage håndskrevne noter på din telefon.

Specifikationer

Mærke
Samsung
Processor
Exynos 990
Hukommelse (RAM)
12 gigabytes
Lagerplads
256 gigabytes
Skærmstørrelse
6,9 tommer
Skærmopløsning
1440 x 3088 pixels
Tilslutninger
USB-C - intet hovedtelefonstik
Batterikapacitet
4500 mAh
Styresystem
Android 10
Netværk
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0
Mål
164,8 x 77,2 x 8,1 mm
Vægt
208 gram
Fingeraftrykslæser
Ja, i skærmen.
Kamera
108 MP (vidvinkel), 12 MP (ultravidvinkel), 12 MP (tele)
Udskifteligt microSD-kort
Ja
Benchmark (højest er bedst)
AnTuTu: 508760, GeekBench 5.2: CPU 933 (single), CPU 2749 (Multi-Core), Compute 5580