Samsung Galaxy Note10

Samsung Galaxy Note10 er fremragende som telefon og digital notesblok, men prisen er altså også høj.

af Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Samsung
8.6

Samsungs serie af Galaxy Note-telefoner var oprindeligt udstyret med nogle kæmpestore skærme, der adskilte dem fra de mere almindelige topmodeller fra andre producenter. I dag er serien blevet indhentet af udviklingen, så den 6,3 tommer store skærm i Galaxy Note10 faktisk er mindre end de største telefoner fra fx Hua-wei og OnePlus.

Note10 skiller sig dog stadig ud ved at have en indbygget pen, som du kan trylle frem ved at trykke let på enden af pennen i bunden af telefonen.

Samspillet mellem pen og telefon fungerer perfekt, og du kan fx nemt tage noter oven i et skærmskud, som du har taget fra en app.

Note10 opfatter hurtigt pennens bevægelser, og det opleves næsten som at skrive på en almindelig notesblok. Notefunktionen varierer ovenikøbet tuschtykkelsen, når du skriver, så mine sædvanligvis noget ubehjælpsomme kragetæer nærmest kom til at ligne kalligrafi.

Udover at skrive på skærmen kan pennen også styre telefonens kamera, så du bare kan stille dig foran kameraet og trykke på pennens knap for selv at komme med på et gruppefoto.

De tre kameralinser på bagsiden giver flotte fotos. Kamera-app’en har en meget hurtig autofokus, og kameraet genkender forskellige motivtyper, så det selv kan optimere indstillingerne.

Resten af telefonen fungerer som en almindelig god smartphone. Den afvikler alle apps fuldstændig gnidningsfrit og meget hurtigt.

Skærmen fås ikke bedre. Samsungs egenproducerede skærm har en meget flot kontrast. Skærmens kanter er let afrundede, og hvis du stryger op fra siden, får du en genvejsmenu med dine mest brugte apps. Det fungerer rigtig godt.

I afdelingen for ting, der fungerer knap så godt, finder vi Samsungs digitale assistent, Bixby, som dukker op, når du stryger ud til højre fra hovedskærmen. Vi havde svært ved at finde noget fornuftigt at bruge Bixby til. Den har ikke lige så mange smarte funktioner som Google Assistent, og for at gøre ondt værre kan du ikke engang tale til den på dansk.


+ Pennen fungerer fint

+ Virkelig god skærm

– Unyttig digital assistent er der stadig

– Det er en dyr telefon

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Samsung Galaxy Note10 er fremragende som telefon og digital notesblok, men prisen er altså også høj.

Specifikationer

Mærke
Samsung
Processor
Exynos 9825
Hukommelse (RAM)
8 gigabytes
Lagerplads
256 gigabytes
Skærmstørrelse
6,3 tommer
Skærmopløsning
2280 x 1080 pixels
Tilslutninger
USB C
Batterikapacitet
3500 mAh
Styresystem
Android 9.0
Netværk
802.11ax (Wi-Fi 6)
Mål
151 x 71,8 x 7,9 mm
Vægt
168
Fingeraftrykslæser
Ja, i skærmen
Kamera
16 megapixels bagpå, 10 megapixels foran