Samsung Galaxy A9

En stor Android-telefon med rigeligt lagerplads og hele fire kameraer på bagsiden.

af Henrik Ræder Clausen #Telefon #Samsung
7.7

Størrelsen er det første, man bemærker ved Samsung Galaxy A9. Med en skærm på hele 6,3 tommer er det en rigtig stor telefon, næsten en lille tablet. Det mest specielle ved denne model er dog striben på bagsiden med hele fire kameraer: Udover et standard kamera på 24 megapixels er der et vidvinkelkamera, et kamera med 2 x optisk zoom og et “dybdekamera” med lav dybdeskarphed.

Indvendigt finder vi 128 GB indbygget lager, 6 GB ram og en lidt gennemsnitlig Snapdragon 660-processor. Der er plads til to simkort samt et mikroSD-kort på helt op til 512 GB. Skærmen er på 1080 x 2220 pixels, og telefonen lades med en USB-C-tilslutning. Vores hastighedstest viser en fornuftig hastighed på processoren, men lav hastighed på 3D-grafik.

I daglig brug fungerer telefonen fint, og lydkvaliteten er i top. Størrelsen gør det dog lidt svært for en almindelig hånd at have godt fat om den store, flade telefon. Som det efterhånden er blevet normalt, er der installeret en del standardprogrammer fra Google og Microsoft, men det udtømmer ikke telefonens store kapacitet.

Det mest interessante er naturligvis de fire forskellige kameraer. Ideen er at få de rigtige kameraers styrker ind i en mobiltelefon. Det lyder smart, men i daglig brug er det upraktisk at skulle vælge forskellige kameraer efter situationen. Derfor bliver det som regel det gode  hovedkamera, der bliver brugt til det hele. Dertil kommer, at lysfølsomhed og billedkvalitet slet ikke kan konkurrere med rigtige kameraer.


+ Fem kameraer
+ Godt med lagerplads
+ Plads til to SIM-kort
– Kameraer skuffer


Du kan finde nærmeste Samsung-forhandler på Samsung.com.

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Denne store telefon og de mange kameraer fungerer godt. Men de fotografiske muligheder kan slet ikke konkurrere med et separat kamera.

Specifikationer

Mærke
Samsung
Processor
Qualcomm Snapdragon 660
Hukommelse (RAM)
6 GB
Lagerplads
128 GB
Skærmstørrelse
6,3 tommer
Skærmopløsning
1080 x 2220 pixels
Tilslutninger
USB Type-C
Batterikapacitet
3800 mAh
Styresystem
Android 8.0 (Oreo)
Netværk
WiFi 5 (802.11ac)
Mål
7,7 x 16,3 x 0,8 cm
Vægt
183 gram
Fingeraftrykslæser
Ja
Kamera
1 x front, 4 x bag
Udskifteligt microSD-kort
Ja,
Andet
Dobbelt SIM + mikroSD
Benchmark (højest er bedst)
141220