Samsung Galaxy A54
En hurtig telefon med en flot skærm. Det eneste problem er de mange overflødige apps.
Med en pris på kun omkring det halve af Samsungs egne toptelefoner burde man måske ikke forvente sig alverden af Galaxy A54, men det er faktisk en telefon med få svage punkter.
Telefonens mest fremtrædende fordel er den store AMOLED-skærm, der leverer et velbelyst billede med klare farver og perfekt kontrast. I kombination med to vellydende stereohøjtalere gør skærmen A54 virkelig velegnet til at se film på. Der er ikke noget hovedtelefonstik, så du må bruge et Bluetooth-headset, hvis du vil undgå at forstyrre dine omgivelser, når du skruer op for lyden.
Det er Samsungs egen processor, der driver det hele, og den klarer sig fint i forhold de mere udbredte Snapdragon-processorer i andre Android-telefoner. Telefonen blev dog så varm under vores krævende hastighedstests, at vi ikke havde lyst til putte den i lommen, før den var kølet lidt ned.
Der er en bred ramme rundt om skærmen, og Galaxy A54 er en stor og tung telefon. Man kan godt blive lidt træt i fingrene af at holde den i længere tid ad gangen, men i det mindste er kanten bred og let afrundet, så det er nemt at holde fast.
Galaxy A54 har sikkerhedscertificeringen IP67. Det er flot for en telefon, der ikke koster mere, end den gør, og det betyder, at den kan tåle at blive tabt på lavt vand i fx et badekar.
Kameraet tager generelt gode billeder. I dagslys er der en fin farvegengivelse, og i mere dunkel belysning blev vi positivt overraskede over, hvor godt den optiske billedstabilisering virkede. Vi fik skarpe billeder, selv når vi rystede en smule på hånden, og billederne var ikke så grynede som i mange tilsvarende telefoner.
Det største irritationsmoment i telefonen er de alt for mange overflødige apps. Samsung har simpelthen doblet op på Googles udbud af gratis apps til Android, så du fx har to helbreds-apps, to browsere og to digitale assistenter. Samsungs digitale assistent Bixby har aldrig virket tilfredsstillende, og den er ikke forbedret mærkbart i årenes løb.
Styresystemet fungerer ellers efter hensigten, og det afvikles uden hakken eller andre problemer. Det er også godt at se, at Samsung lover at udsende fem års sikkerhedsopdateringer til telefonen, så du ikke er tvunget til at skifte den ud alt for hurtigt.
Batteritiden lå i gennemsnit på næsten to døgn i vores testperiode, og det er udmærket for en telefon med så stor og lysstærk en skærm.
+ Flot skærm
+ God batteritid
– Alt for mange overflødige apps
Se den bedste pris lige nu
Conclusion
En hurtig telefon med en flot skærm. Det eneste problem er de mange overflødige apps.
Specifikationer
- Mærke
- Samsung
- Processor
- Exynos 1380
- Hukommelse (RAM)
- 8 GB
- Lagerplads
- 128 GB
- Skærmstørrelse
- 6,4"
- Skærmopløsning
- 2340 x 1080 pixels
- Tilslutninger
- USB-C
- Batteritid
- Cirka to døgn
- Batterikapacitet
- 5.000 mAh
- Styresystem
- Android
- Netværk
- Wi-Fi 6, 5G
- Mål
- 15,8 x 7,7 x 0,8 cm
- Vægt
- 202 g
- Fingeraftrykslæser
- Ja
- Kamera
- 50 MP, 12 MP ultravid, 5 MP makro, 32 MP selfie
- Udskifteligt microSD-kort
- Ja
- Benchmark (højest er bedst)
- Geekbench 2782