Galaxy A20E er en forholdsvis lille telefon.

Samsung Galaxy A20e

Android-baseret telefon med dobbelt SIM-kort og tre kameraer.

af Henrik Ræder Clausen #Telefon #Samsung
6.5

I en tid hvor de store telefonproducenter kappes om at levere stadig større og dyrere topmodeller, er det forfriskende at få en mere budgetvenlig model til test.

I Samsung Galaxy A20e er der sparet på skærmopløsning, processorkraft og batteriets størrelse. Telefonen oplades med USB-C, og der er udgang til hovedtelefoner. Styresystemet er Android 9 (Pie), i skrivende stund den nyeste udgave.

Telefonens bagside er i plastik, og der er ingen mekaniske knapper på forsiden.

Vi havde ingen problemer med at tage telefonen i brug. Det var en glædelig overraskelse, at lagerpladsen kan udvides med et mikroSD kort, og at telefonen kan håndtere to abonnementer samtidigt (der kan monteres to SIM-kort).

Skærmen er en almindelig TFT-skærm, der ikke er så levende i farverne som vi er vant til i de noget dyrere OLED-skærme. Skærmopløsningen er relativt lav, men ikke så lav at ikoner eller billeder fremstår klodsede og pixelerede.

De indbyggede kameraer giver en god farvekvalitet, omend detaljerne kunne være bedre. Der er også et vidvinkelkamera, der gør det nemmere at tage billeder på kort afstand. Begge kameraer kan optage video i Full HD-opløsning (1920 x 1080 pixels), hvilket er fint.

Langsom processor

I daglig brug glædede vi os over, at batteriet holdt godt. Ved moderat brug kunne der gå et par dage mellem opladning, og opladningen gik behageligt hurtigt. Men den gode batteritid har sin pris: Telefonen er simpelthen langsom, og derfor uegnet til store apps, der har brug for en kraftig CPU.

Faktisk viser vores målinger, at Galaxy A20e hører til blandt den langsomste femtedel af alle telefoner. Der er kræfter nok til at drive brugerfladen og fx YouTube, men store apps har tendens til at blive sløve. Særligt 3D-spil er nærmest uspillelige, fordi telefonen ikke kan følge med.

Det værste ved denne telefon er dog, at der også er sparet på mikrofonens kvalitet. Tale lyder fjern og søvnig, uden den klarhed vi forventer af en moderne telefon. Selv en moderat dyrere mikrofon ville gøre denne telefon betydeligt bedre.


+ Kan bruge to SIM-kort
+ Batteri holder længe
– For svag til store apps
– Skuffende lydkvalitet

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Denne billige telefon er langsom, og lyder ikke særlig godt. Den er mest egnet til mindre krævende formål, eller som reserve.

Specifikationer

Mærke
Samsung
Processor
Exynos 7884 Octa-core
Hukommelse (RAM)
3 GB
Lagerplads
32 GB
Skærmstørrelse
5,8 tommer
Skærmopløsning
720 x 1560 pixels
Tilslutninger
USB-C
Batteritid
48 timer
Batterikapacitet
3000 mAh
Styresystem
Android 9.0
Netværk
GSM / HSPA / LTE
Mål
14,7 x 7,0 x 0,8 cm
Vægt
141 g
Fingeraftrykslæser
Ja
Kamera
13 MP
Udskifteligt microSD-kort
Ja
Andet
Dobbelt SIM
Benchmark (højest er bedst)
85713