Kameramodulet fylder næsten den øverste halvdel af telefonen.

OnePlus Open

Foldetelefoner tager et stort skridt fremad med OnePlus Open, men prisen er stadig for høj.

af Morten Skeldal Østergaard #Telefon #OnePlus
9.1

Open er den første foldbare telefon fra det kinesiske firma OnePlus, og det er faktisk den bedste foldbare mobiltelefon, vi har testet til dato.

Telefonen har som udgangspunkt samme format som en typisk smartphone. Den er dog lidt tykkere og vejer næsten et kvart kg. Når du folder den ud, står du pludselig med en lille tablet med samme format som to telefonskærme ved siden af hinanden. Telefonen finder selv ud af, at skærmen er foldet ud og skifter fra den ydre skærm til den store udfoldede skærm.

Folden mellem de to dele kan næsten ikke ses eller mærkes. Det har ellers været et problem i selv de bedste foldetelefoner fra blandt andre Samsung. Det er kun, hvis lyset falder i en helt bestemt vinkel, at du kan se en svag forhøjning mellem de to dele i OnePlus Open.

Vi brugte den ydre skærm det meste af tiden, men det var lækkert at kunne åbne telefonen og bruge den store skærm som e-bogslæser eller til at redigere billeder. Telefonen er lynhurtig, og det føles særlig tydeligt, når du har flere apps åbne ved siden af hinanden. Det er lykkedes OnePlus at få funktionen til at dele skærmen mellem to apps til at virke meget intuitivt, så du hurtigt vænner dig til at kunne bruge telefonen på den måde.

Der er tre kameraer på bagsiden og et selfie-kamera over hver af de to skærme. Kameramodulet er så stort, at det nærmest virker komisk, men det stikker så langt ud på bagsiden, at du kan bruge det til at støtte dit greb om den tunge telefon ved at lade dets nederste kant hvile mod din pegefinger.

Kameraet tager flotte billeder med naturlige farver under alle lysforhold, så det er en ekstra bonus, at du på grund af telefonens opbygning kan bruge kameraet til at tage selvportrætter, mens du bruger den ydre skærm.

Fingeraftrykslæseren sidder i power-knappen, hvilket er ret praktisk, fordi du så altid kan finde den samme sted, uanset hvilken skærm du bruger. På kanten var vi også glade for at se den praktiske OnePlus-skydeknap, der lynhurtigt skifter mellem tilstandene lydløs, vibrer og ring.

Battteritiden er overraskende god, når man tager den store skærm i betragtning. Vi havde typisk cirka 30 procent tilbage efter en lang dag med blandet brug af telefonen.


+ Vellykket foldemekanisme

+ Eminent kamera

– Meget høj pris

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Foldetelefoner tager et stort skridt fremad med OnePlus Open, men prisen er stadig for høj.

Specifikationer

Mærke
OnePlus
Processor
Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2
Hukommelse (RAM)
16 GB
Lagerplads
512 GB
Skærmstørrelse
6,31" og 7,82"
Skærmopløsning
2484 x 1116 pixels og 2440 x 2268 pixels
Tilslutninger
USB-C
Batteritid
Cirka 36 timer
Batterikapacitet
4805 mAh
Styresystem
Android 13
Netværk
Wi-Fi 7
Mål
15,3 x 14,3 x 0,6 cm (udfoldet), 15,3 x 7,4 x 1,2 cm (foldet)
Vægt
239 g
Fingeraftrykslæser
Ja, i power-knappen
Kamera
48 MP, 64 MP tele, 48 MP ultravid, 20 MP og 32 MP selfiekamera
Udskifteligt microSD-kort
Nej
Benchmark (højest er bedst)
Geekbench: 4142