OnePlus Nord kan købes i to forskellige farver grå (Gray Onyx) og lyseblå (Blue Marble).

OnePlus Nord

OnePlus Nord er et flot comeback for OnePlus blandt de knapt så dyre telefoner. Du får rigtig meget for pengene her.

af Morten Skeldal Østergaard #Telefon #OnePlus
8.9

OnePlus Nord er en fremragende telefon til en overkommelig pris. Selv om prisen ligger på under det halve af, hvad du skal betale for de vildeste topmodeller fra Apple, Samsung og Huawei, så får du faktisk her en mobiltelefon, der næsten kan hamle op med de store.

Da OnePlus meldte sig på banen med sin første telefon for seks år siden, lå den prismæssigt i midterfeltet. Siden er firmaets priser langsomt krøbet op ad, og OnePlus 8, der er den seneste serie, er næsten ligeså dyr som topmodellerne fra konkurrenterne. Derfor er det også rart at se en lidt billigere model fra OnePlus igen.

Det første, der springer i øjnene på OnePlus Nord, er den store, flotte skærm. Det er en AMOLED-skærm på 6,44 tommer, og som altid med denne skærm-teknologi får du en exceptionel høj kontrast. Hvis du gør baggrunden på startskærmen sort, er den virkelig HELT sort, og det ser nærmest ud som ikonerne springer ud i øjnene på dig, når du skruer helt op for lysstyrken i skærmen.

Som telefon fungerer Nord også godt. Den er klar til 5G-netværket, og der er klar lydkvalitet under samtaler, og telefonen ligger godt i hånden – også selv om dens bagside er lige så glat som de fleste andre telefoner i dag. Telefonens højtaler er lidt uheldigt placeret i bunden. Man kommer nemt til at lukke af for lyden, når man holder naturligt på telefonen.

Kameramodulet er lige så omfattende som på de dyreste telefoner. Der er helt fire kameraer på bagsiden og to på forsiden. Hovedkameraet er på 48 megapixels, og det er faktisk det samme kamera, der sidder i den noget dyrere OnePlus 8, som kom tidligere på året. OnePlus Nord tager flotte billeder, og der er bredt udvalg af forskellige kameraindstillinger, så du kan eksperimentere supermakro fotos, hvor du går helt tæt på motivet eller videoptagelser i slow motion.

Hurtig opladning af batteriet

Der sidder et batteri med en kapacitet lidt over gennemsnittet i telefonen, og vi fik da også næsten halvandet døgn ud af det ved moderat brug af telefonen. Ved intensivt brug af GPS, kamera og internet skal du dog lade den op hver dag. Med den medfølgende lader kan du lade fra 0 til 70 procent på en halv time, så du slipper for at undvære telefonen i timevis, når den sættes til en stikkontakt.


+ God telefon til prisen

+ Kamera som i toptelefonerne

– Uheldig højtalerplacering

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

OnePlus Nord er et flot comeback for OnePlus blandt de knapt så dyre telefoner. Du får rigtig meget for pengene her.

Specifikationer

Mærke
OnePlus
Processor
Snapdragon 765G
Hukommelse (RAM)
8 gigabytes
Lagerplads
128 gigabytes
Skærmstørrelse
6,44 tommer
Skærmopløsning
2400 x 1080 pixels
Tilslutninger
USB C
Batteritid
34 timer
Batterikapacitet
4115 mAh
Styresystem
Android 10
Netværk
5G, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1
Mål
15,8 x 7,3 x 0,8 cm
Vægt
184 gram
Fingeraftrykslæser
Ja, i skærmen
Kamera
48 MP, 8 MP (ultrawide), 5 MP (dybde), 2 MP (macro)
Udskifteligt microSD-kort
Nej