Selfie-kameraet er monteret i et hul i skærmen.

OnePlus Nord N10 5G

Her får du en stor 5G-telefon til forholdsvis lav pris, men skærmen kunne være bedre.

af Morten Skeldal Østergaard #Telefon #OnePlus
7.6

Hvis du er på udkig efter en 5G-telefon, der ikke koster en formue, så er OnePlus Nord N10 5G ikke noget dårligt valg.

Skærmen er dejlig stor og egentlig også ret lysstærk, men kontrasten ikke så god som i dyrere telefoner. Sort vises nærmest som mørkegrå, og det trækker oplevelsen noget ned, når man kigger på billeder eller video. Du får en markant bedre skærm i storebror-modellen OnePlus Nord. Og så hjælper det heller ikke, at frontkameraet kigger ud gennem et skæmmende hul i skærmen på Nord N10 – ligesom det i øvrigt også gør på OnePlus Nord.

Der sidder fire kameraer på bagsiden, og telefonen tager generelt nogle udmærkede billeder. Der er fine detaljer i billederne, hvis belysningen af motivet er god. Kameraet har en funktion til at tage billeder om natten, men der er en del støj på billederne.

Kameraet stritter lidt ud på bagsiden, så det får telefonen til at vippe, hvis du lægger den fladt på bordet, mens du fx skriver en besked på skærmen.

OnePlus bruger sloganet “Never settle” (slå dig aldrig til tåls med noget), men du må altså finde dig i, at der er blevet skåret nogle hjørner med Nord N10. Telefonen er ikke blandt de hurtigste, og det kan mærkes, fx når du ruller ned igennem en lang hjemmeside eller bevæger dig hurtigt rundt i Startmenuen. Der er desværre lidt tøven og hakken hist og her.

Fingeraftrykslæseren sidder på bagsiden, så du skal bruge din pegefinger. Det går dog ret langsomt med at logge på i forhold til andre telefoner med en separat fingeraftrykslæser, der ikke sidder gemt i skærmen.

Selv under testperioden, hvor vi virkelig stressede telefonen med GPS, fotografering og flittig brug af skærmen, så holdt telefonen uden problemer strøm en hel dag. Og skulle du være ved at løbe tør for strøm, så har N10 en effektiv hurtigopladning. Vi ladede helt op til 65 procent på en halv time.

Bagsiden er i plastik. Det føles ikke så eksklusivt som det glas, som ofte benyttes i dyrere telefoner, men det er til gengæld heller ikke så glat, og det gør også telefonen mere holdbar, hvis du alligevel skulle komme til at tabe den på gulvet.

Alt i alt er Nord N10 en god telefon til prisen, men det er efter vores mening værd at betale ekstra for OnePlus Nord – blandt andet på grund af den meget bedre skærm.


+ Stor skærm

+ Lader hurtigt op

– Lav kontrast i skærmen

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Her får du en stor 5G-telefon til forholdsvis lav pris, men skærmen kunne være bedre.

Specifikationer

Mærke
OnePlus
Processor
Qualcomm Snapdragon 690
Hukommelse (RAM)
6 GB
Lagerplads
128 GB
Skærmstørrelse
6,49 tommer
Skærmopløsning
2400 x 1080 pixels
Tilslutninger
USB-C, hovedtelefon
Batteritid
36 timer
Batterikapacitet
4.300 mAh
Styresystem
Android 10
Netværk
Wi-Fi, 5G
Mål
16,3 x 7,47 x 0,895 cm
Vægt
190 gram
Fingeraftrykslæser
Ja, på bagsiden
Kamera
64 MP, 8 MP (ultravid), 2 MP (macro), 2 MP (sort/hvid), 16 MP (frontkamera)
Udskifteligt microSD-kort
Ja