Selfiekameraet gemmer sig i et sort hul øverst i den store skærm.

OnePlus Nord CE 3 Lite

Her får du en telefon med en stor skærm og mange andre fordele til en god pris.

af Morten Skeldal Østergaard #Telefon #OnePlus
8.0

Du behøver ikke betale en formue for en telefon med enorm skærm. I OnePlus Nord CE 3 Lite får du hele 6,72 tommer i en telefon i den billige ende.

Skærmens kontrast er ikke just i topklasse, men billedet står skapt og kan indstilles til at blive opdateret med 120 Hz. Det giver et flot glidende look, når du fx ruller ned gennem en liste med menupunkter i telefonens indstillinger. I krævende apps kunne vi godt mærke, at processoren ikke er blandt de hurtigste. Det er ikke noget problem i daglig brug, men man får ind imellem følelsen af, at telefonen ikke helt kan finde med, når du fører fingeren henover skærmen for fx at rulle ned gennem en lang hjemmeside.

Selv om kanten omkring skærmen ikke er så bred, må du alligevel indstille dig på, at dette er en telefon for folk med halvstore hænder. Heldigvis er der en funktion, der gør énhåndsbrug af telefonen lidt nemmere ved at rykke indhold ned i den nederste del af skærmen.

Kameraet har en nærmest unødvendig høj opløsning på 108 megapixels. Det tager billeder i en acceptabel kvalitet, men det kræver en god belysning af motivet. Du kan maksimalt optage video i Full HD med 30 billeder i sekundet. I bedre telefonkameraer kan du optage i Ultra HD, som er den opløsning, de fleste tv-apparater har i dag.

Vi fik over 36 timer ud af batteriet ved blandet dagligdags brug af kamera, 5G-internet og GPS-navigation, så hvis du bare lader op en gang om dagen, behøver du ikke være nervøs for at løbe tør for strøm.

Vi var glade for den hurtigtopfattende fingeraftrykslæser i power-knappen på siden, og vi var nærmest begejstrede over at finde en potent USB-lader på 67 watt i æsken sammen med det karakteristiske røde USB-kabel fra OnePlus. Det er nemlig slet ikke en selvfølge, at der overhovedet følger en oplader med en ny telefon i dag.


+ Lav pris

+ Stor skærm

– Lidt haltende ydelse

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Her får du en telefon med en stor skærm og mange andre fordele til en god pris.

Specifikationer

Mærke
OnePlus
Processor
Snapdragon 695
Skærmstørrelse
6,72"
Skærmopløsning
2400 x 1080 pixels
Tilslutninger
USB-C
Batteritid
Cirka 36 timer
Batterikapacitet
5.000 mAh
Styresystem
Android 13, OxygenOS 13.1
Netværk
Wi-Fi 5, 5G
Mål
16,7 x 7,6 x 0,83 cm
Vægt
195 g
Fingeraftrykslæser
Ja, i powerknappen
Kamera
108 MP, 2 MP (makro), 2 MP (dybde), 16 MP (selfie)
Udskifteligt microSD-kort
Ja
Benchmark (højest er bedst)
Geekbench 856 single-core, 2052 multi-core