Den lille skydeknap på siden gør telefonen lydløs med det samme.

OnePlus Nord 3

Nord 3 er en god telefon til prisen, og hvis du kan nøjes med 128 GB lagerplads, kan du få den endnu billigere.

af Morten Skeldal Østergaard #Telefon #OnePlus
8.7

OnePlus Nord 3 ligger prismæssigt midt i feltet i OnePlus’ efterhånden brede udvalg af telefoner. Alligevel er det en telefon stort set uden svage punkter.

Skærmen leverer et flot og farverigt billede, og både styresystemet og alle former for apps afvikles hurtigt og uden problemer. Styresystemet hedder OxygenOS, og det er en særlig tilrettet udgave af Android, som OnePlus har skruet sammen. Det er dog begrænset, hvor meget der er lavet om, og alle Googles velkendte apps ligger klar i en mappe på startskærmen.

Vi brugte Nord 3 gennem lidt over en uge, og alt lige fra GPS-navigation til fotografering levede helt op til vores forventninger.

Det primære kamera tager fine billeder. Vi skød bunkevis af billeder med kameraets standardindstillinger, og vi måtte zoome ind for at se kvalitetsforskel i forhold til billeder fra kameraet i en konkurrerende telefon, der koster næsten det dobbelte.

Kameramodulet i Nord 3 har også en særlig makrolinse, men den tog til gengæld skuffende dårlige billeder. Der var synlig billedstøj – selv i billeder taget i god belysning. Heldigvis er makrolinsen til supernærbilleder af fx planter eller insekter ikke noget, de fleste bruger til daglig.

Fingeraftrykslæseren sidder gemt i skærmen. Den er placeret ret langt nede, så vi måtte ændre vores greb på telefonen lidt klodset for at få fingeren aflæst korrekt. Heldigvis kan du også bare bruge den hurtige ansigtsgenkendelse. Selv i et helt mørkt rum, hvor ansigtet kun var oplyst af skærmens lys, blev vi logget på i løbet af et sekund.

Vi testede udgaven OnePlus Nord 3 med 256 gigabytes til apps, video og billeder. Du kan ikke udvide lagerpladsen med et microSD-kort, så hvis du overvejer den lidt billigere model med 128 gigabytes, skal du lige gøre op med dig selv, om det er nok til dine samlede pladsbehov.

I æsken sammen med telefonen ligger en virkelig potent oplader på hele 80 watt. Det tog den kun lidt over en halv time at lade Nord 3 op fra nul til 100 procent. De første procenter går hurtigst, så på få minutter kan du give telefonen strøm nok til at klare en hel dag.

Et af de bedste påfund fra OnePlus sidder på siden af telefonen. Det er en lille skydeknap med tre indstillinger: lydløs, vibrér og ring . Det kræver bare et hurtigt skub til knappen for at eliminere risikoen for at udløse sure miner i biografsalen eller stillekupéen med en højlydt ringetone.


+ God telefon til prisen

+ Oplader på 80 watt

– Dårlig makrolinse

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Nord 3 er en god telefon til prisen, og hvis du kan nøjes med 128 GB lagerplads, kan du få den endnu billigere.

Specifikationer

Mærke
OnePlus
Processor
Mediatek MT6983 Dimensity 9000
Hukommelse (RAM)
16 GB
Lagerplads
256 GB
Skærmstørrelse
6,74"
Skærmopløsning
2772 x 1240 pixels
Tilslutninger
USB-C
Batteritid
1,5 døgn
Batterikapacitet
5.000 mAh
Styresystem
Android 13, OxygenOS 13.1
Netværk
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.
Mål
16,2 x 7,5 x 0,8 cm
Vægt
193 g
Fingeraftrykslæser
Ja, i skærmen
Kamera
50 MP, 8 MP ultravid, 2 MP makro, 16 MP selfie
Udskifteligt microSD-kort
Nej
Benchmark (højest er bedst)
Geekbench 6: 1061 single-core, 3307 multi-core, 5464 OpenCL GPU