Frontkameraet er skyld i et lille hul i skærmens ene hjørne.½

OnePlus Nord 2 5G

Du får en god telefon for pengene i OnePlus Nord 2 5G, der blandt andet har meget hurtig opladning.

af Morten Skeldal Østergaard #Telefon #OnePlus
9.0

OnePlus Nord 2 er den hidtil bedste telefon, vi har prøvet i mobiltelefonernes mellemste prisklasse, hvor konkurrencen ellers er hård og ubarmhjertig.

Med sin lækkert lakerede bagside og det velvoksne kameramodul ligner den en dyrere telefon, allerede inden du tænder for den.

Det indtryk holdt delvist, efter vi kom i gang med at bruge telefonen. Vi kunne godt mærke, at det ikke er en toptelefon til den dobbelte pris, men det ville måske også være for meget at forlange. Når vi rullede hurtigt ned gennem en lang hjemmeside med mange billeder, var der en smule hakken, som vi ikke så i fx topmodellen OnePlus 9 Pro fra det samme firma.

Skærmen er god, men den kunne ikke helt hamle op med skærmen i den to år gamle toptelefon Huawei P30 Pro, da vi holdt dem op ved siden af hinanden. I fabriksindstillingen viste Nord 2 den hvide baggrund på websider med en svag rødlig nuance. Vi eksperimenterede lidt med indstillingerne og fik en renere gengivelse af hvid ud af det, men nu så billederne til gengæld lidt triste og farvefattige ud ved siden af Huawei-telefonen. Hvis man ser på Nord 2 alene, er det dog de færreste, der vil være utilfreds med skærmen.

Kameraet fås ikke meget bedre i en telefon til denne pris. Billederne er flotte under selv ret krævende forhold som tusmørkebelysning, og så har kameraet sjove funktioner som fx muligheden for at optage samtidig på kameraerne på for- og bagsiden. Så kan du filme dig selv, mens du oplever et eller andet.

Vi kunne godt have tænkt os en god makrolinse, så man kunne gå tættere på motiverne, men de fleste af os tager nok flest portrætter og landskabsbilleder, og det klarer OnePlus Nord 2 glimrende.

Der er en ting, som OnePlus Nord 2 er bedre til end selv de fleste superdyre telefoner, og det er opladning: Hvor Apple helt er stoppet med at lægge en oplader i æsken sammen med sin iPhones, er OnePlus gået i den modsatte retning og har pakket en helt suveræn hurtigoplader med OnePlus Nord 2. Den lidt buttede oplader leverer 65 watt, og vi ladede telefonen op fra 19 til 100 procent på lidt over 20 minutter. Vi kunne faktisk sidde og følge med i, hvordan telefonens batteriindikator lagde en procent til flere gange i minuttet.

Der er stærkt Gorilla-glas på både for- og bagside af telefonen. Det ser godt ud, men gør samtidig OnePlus 2 Nord helt urimeligt glat. OnePlus er vist selv klar over problemet, for der medfølger et siliconecover, som gør telefonen mere skridsikker. Det er lidt synd for den flotte telefon, men det giver et betydeligt bedre greb om den.


+ Godt kamera

+ Superhurtig opladning

+ Skarp pris

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Du får en god telefon for pengene i OnePlus Nord 2 5G, der blandt andet har meget hurtig opladning.

Specifikationer

Mærke
OnePlus
Processor
MediaTek MT6893 Dimensity 1200 5G
Hukommelse (RAM)
12 GB
Lagerplads
256 GB
Skærmstørrelse
6,43 tommer
Skærmopløsning
2400 x 1080 pixels
Tilslutninger
USB-C
Batteritid
Cirka 36 timer
Batterikapacitet
4500 mAh
Styresystem
Android 11, Oxygen 11.3
Netværk
Wi-Fi 6, 5G
Mål
15,89 x 7,32 x 0,83 cm
Vægt
189 gram
Fingeraftrykslæser
Ja, i skærmen
Kamera
50 MP, 8 MP (Ultrawide), 2 MP, 32 MP (selfiekamera)
Udskifteligt microSD-kort
Nej