Kameraet er fremstillet i samarbejde med det svenske firma Hasselblad, der blandt andet er kendt for at levere de kameraer, der blev brugt ved månelandingerne.

OnePlus 9 Pro

OnePlus 9 Pro har hele pladen fuld med blandt andet hurtig processor, et udmærket kamera og lynopladning.

af Morten Skeldal Østergaard #Telefon #OnePlus
9.3

OnePlus 9 Pro er på alle måder en telefon i topklasse. Det mærkes tydeligt i både den fysiske kvalitet og telefonens superhurtige afvikling af både styresystem og apps.

Telefonen er udstyret med den nyeste Snapdragon-processor, og alt efter hvilken udgave af telefonen du køber, får du 8 eller 12 gigabytes ram. Resultatet er en telefon, der kan køre selv de meste krævende apps, som for eksempel lynhurtige spil i høj opløsning. Du kan ganske enkelt ikke finde en telefon, der er mærkbart hurtigere lige nu.

OnePlus har allieret sig med kameraproducenten Hasselblad, der har fået sit navn på kameramodulet på bagsiden. Kameraet er på niveau med dem, vi finder i de bedste telefoner fra Samsung, Huawei og Apple, men det ER stadig et mobilkamera med de begrænsninger, det giver. Der er begrænset fysisk plads til linserne og til den elektronik, der opfanger billedet, og det ses ved fotografering ved meget lav belysning, hvor de mørke nuancer nogle gange har en tendens til at flyde sammen i klodsede, firkantede blokke. Ellers er billedkvaliteten ypperlig både i fotos og video, og det er svært at forestille sig, at nogen vil blive skuffet over kameraet og de muligheder det giver for blandt andet at tage billeder på lang afstand med den effektive telelinse.

Vi fik cirka 36 timers batteritid ud af OnePlus 9 Pro, og vi var aldrig tæt på at løbe tør for strøm i løbet af dagen – også selv om vi brugte både GPS-navigation og kamera flittigt. Det er bedre, end den batteritid vi fik ved testen af fx Apples toptelefon, iPhone 12 Pro. Hvis du får brug for at lade OnePlus 9 Pro op i en fart, så kan du glæde dig over den hurtigste opladning, vi har oplevet i en telefon. Det går simpelt hen afsindigt hurtigt. Det tog os en halv time at lade batteriet op fra nul til 60 procent, og den trådløse opladning er lige så imponerende.

Det eneste reelle problem med OnePlus 9 Pro er den ekstremt glatte bagside. Telefonen er sådan cirka lige så nem at holde fat på som en våd fisk. Vi oplevede flere gange at telefonen gled ud af en bukselomme, når vi sad i en lav lænestol, og det er altså ikke særlig betryggende med en telefon til mange tusinde kroner. Vi testede modellen i den lyse farvevariant Morning Mist. Den har en meget flot bagside, der er spejlblank i bunden og mere matteret i toppen, men der er efter vores mening ingen vej udenom at pakke den flotte telefon ind i et cover, der giver et bedre greb om telefonen og forhindrer den i at skøjte rundt, når du lægger den fra dig på et underlag med den mindste hældning.


+ Hardware i høj kvalitet

+ Ekstremt hurtig opladning

– Foruroligende glat

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

OnePlus 9 Pro har hele pladen fuld med blandt andet hurtig processor, et udmærket kamera og lynopladning.

Specifikationer

Mærke
OnePlus
Processor
Qualcomm SM8350 Snapdragon 888
Hukommelse (RAM)
12 GB
Lagerplads
256 GB
Skærmstørrelse
6,7 tommer
Skærmopløsning
3216 x 1440 pixels
Tilslutninger
USB-C
Batteritid
Cirka 36 timer
Batterikapacitet
4500 mAh
Styresystem
Android 11, OxygenOS 11
Netværk
Wi-Fi 6
Mål
163,2 x 73,6 x 8,7 mm
Vægt
197 gram
Fingeraftrykslæser
Ja, i skærmen
Kamera
48 MP, 8 MP (tele), 50 MP (ultravid), 2 MP (dybde)
Udskifteligt microSD-kort
Nej