OnePlus 7

OnePlus 7 er en fin telefon i mellemprisklassen, men den har nogle småproblemer med skærmens følsomhed.

af Morten Skeldal Østergaard #Telefon #OnePlus
7.8

Det kinesiske firma OnePlus er kendt for sine forholdsvis billige toptelefoner. Den seneste model hedder OnePlus 7, og den følger i fodsporene fra sine forgængere med en pris, der ligger lidt lavere end de nærmeste konkurrenter.

OnePlus 7 er på mange måder en fristende Android-telefon med gode specifikationer. Processoren er hurtig, og der er rigeligt med hukommelse.

Der er ikke  blevet plads til et stik til høretelefoner, så du må klare dig med en trådløs løsning. Det er heller ikke muligt at udvide lagerpladsen med et MicroSD-kort, men den indbyggede plads på 128 eller 256 gigabytes, alt efter hvilken model du investerer i, burde nu også være nok til de fleste.

Kameraet på bagsiden tager gode billeder, men kvaliteten og mulighederne er ikke helt på højde med topmodellerne fra fx Huawei og Samsung. Kameraet benytter sig af to objektiver og kan tage billeder i helt op til 48 megapixels. Den høje opløsning kunne være en fordel ved beskæringer af billedet, men resultatet, da jeg forsøgte mig, var ofte skæmmet af en del billedstøj, så de mange megapixels ser først og fremmest godt ud i en opremsning af telefonens specifikationer.

Skærmen er på 6,41 tommer, men den er over dobbelt så høj, som den er bred, så telefonen er stadig smal nok til, at man bekvemt kan holde den i én hånd. Desværre plages skærmens berøringsfølsomhed af fejlaflæsninger. Jeg havde problemer med lommeopkald, og lommelygten på bagsiden tændte sig selv et par gange under testperioden.

Fingeraftrykslæseren gemmer sig i skærmen. Når den er klar til aflæsning, lyser et blåt fingeraftryk på skærmen, som du så bare skal lægge din finger på et kort øjeblik. Selv om det ikke gør helt så hurtigt, som med en dedikeret plade til fingertryksaflæsning, så er det alligevel ikke langsomt nok til at være generende.

OnePlus 7 er en udemærket telefon i mellemprisklassen, men du kan stadig købe den lidt mere vellykkede forgænger OnePlus 6T, og det endda til en lavere pris. Du kan læse vores test af den her i Testzonen.


+ God pris

+ Hurtig

– Overfølsom skærm

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

OnePlus 7 er en fin telefon i mellemprisklassen, men den har nogle småproblemer med skærmens følsomhed.

Specifikationer

Mærke
OnePlus
Processor
Snapdragon 855
Hukommelse (RAM)
8 gigabytes
Lagerplads
256 gigabytes
Skærmstørrelse
6,41 tommer
Skærmopløsning
1080 x 2340 pixels
Tilslutninger
USB C
Batterikapacitet
3700 mAh
Styresystem
Android 9.0
Netværk
Wi-Fi 5
Mål
157,7 x 74,8 x 8,2 mm
Vægt
182 gram
Fingeraftrykslæser
Ja, i skærmen
Kamera
48 MP + 12 MP på bagsiden og 16 MP foran
Udskifteligt microSD-kort
Nej