Kameraer springer pludseligt op fra toppen af telefonen, når du har brug for det.

OnePlus 7 Pro

OnePlus har skabt en hurtig telefon med en fremragende skærm. Desværre kan batteriet ikke helt følge med.

af Morten Skeldal Østergaard #Telefon #OnePlus
7.6

OnePlus har indtil nu fremstillet nogle gode telefoner i et fornuftigt prisleje. Med OnePlus 7 Pro bevæger firmaet sig op i nogle lidt højere luftlag – både hvad angår prisen og specifikationerne. OnePlus 7 Pro leverer en hastighed på niveau med andre toptelefoner. Styresystemet og alle apps kører imponerende kvikt og gnidningsfrit.

Det bedste ved OnePlus 7 Pro er samtidig telefonens akilleshæl: Skærmen er i absolut topklasse og giver et flot billede med fantastisk kontrast. Skærmen opdateres 90 gange i sekundet, og det betyder, at når du ruller hurtigt ned gennem en lang hjemmeside, så virker bevægelsen meget mere glidende – nærmest som rulleteksterne på en film. Ulempen ved den store skærm med den hurtige opdatering er, at den sluger batteriet meget hurtigt. Jeg kan normalt få cirka 1,5 døgns batteritid ud af en smartphone med mit blandede forbrug af GPS-navigation, foto og video, samtaler og internetbrowsing. OnePlus 7 Pro tiggede mig i gennemsnit om at blive sat til en stikkontakt efter cirka 22 timer.

Frontkameraet springer op af toppen af telefonen, når det aktiveres i kamera-app’en, så du slipper for et irriterende sort hul i skærmen som i andre toptelefoner. Det betyder også, at der er en forsinkelse på telefonens ansigtsgenkendelse, så man fristes til at bruge den udmærkede fingeraftrykslæser, der er indbygget i skærmen, i stedet for.

Lyden i telefonsamtaler er klar og tydelig – særligt når VoLTE er slået til, så samtalerne sendes via telefonens internetforbindelse. Der er ingen høretelefonudgang, så du må bruge et Bluetooth-headset, eller en adapter, hvis du ikke vil bruge telefonens indbyggede højtalere.

I siden af telefonen sidder en lille skyder med tre indstillinger: Lydløs, Vibrér og Ring. Det er såmænd praktisk nok, men kanten af skyderen rager ud fra siden af telefonen, og den greb ofte fat i min lomme, så indstillingerne blev ændret cirka hver anden gang, jeg stak telefonen i lommen.

Jeg havde lignende problemer med telefonens “lommelygte”, der tændte sig selv i lommen, og skærmen opfattede indimellem berøringer forkert og åbnede apps, jeg ikke havde trykket på. Det er ærgerligt i en telefon, der ellers kunne være blandt de bedste.


+ Lynhurtig

+ Fremragende skærm

– Voldsom batterisluger

 

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

OnePlus har skabt en hurtig telefon med en fremragende skærm. Desværre kan batteriet ikke helt følge med.

Specifikationer

Mærke
OnePlus
Processor
Snapdragon 855
Hukommelse (RAM)
8 GB
Lagerplads
256 GB
Skærmstørrelse
6,67 tommer
Skærmopløsning
1440 x 2120 pixels
Tilslutninger
USB C
Batteritid
22 timer
Batterikapacitet
4000 mAh
Styresystem
Android 9
Netværk
802.11ac (Wi-Fi 5)
Mål
162.6 x 75.9 x 8.8 mm
Vægt
206 gram
Fingeraftrykslæser
Ja, i skærmen
Kamera
48 MP, f/1.6, (wide), 8 MP, f/2.4, 78mm (telephoto), 3x zoom, 16 MP, f/2.2, 13mm (ultrawide)
Udskifteligt microSD-kort
Nej