OnePlus 5

OnePlus 5 er en toptelefon til forholdsvis lav pris.

af Morten Skeldal Østergaard #Telefon #OnePlus
9.2

OnePlus er lidt af en outsider i kampen om smartphone-købernes penge. Firmaet har hidtil solgt telefonerne fra sin egen hjemmeside, men nu kan telefonen også købes hos teleselskabet 3. Det er lidt af et scoop for 3, for den seneste model, OnePlus 5, er en fremragende smartphone.

Specifikationerne er helt i top. OnePlus 5 er faktisk den hurtigste An­droid-telefon, jeg har testet. Den er ikke bare udstyret med en hidsig processor; der er skam også smidt hele otte gigabytes ram i telefonen (seks i den billigste udgave). Resultatet føles tydeligt, når man bruger telefonen. Selv helt dagligdags ting som at besøge hjemmesider går markant hurtigere end på dyrere toptelefoner som Huaweis Mate 9 Pro.

Jeg brugte mobilen i et par uger og var glad for den hurtige og brugervenlige telefon. Den eneste virkelige ulempe ved OnePlus 5 er, at den hurtige indmad trækker kraftigt på batteriet, så det holdt som regel kun lige til en dags brug fra morgen til aften. Det ville være rart at slippe for at være nervøs for at løbe tør for strøm sidst på dagen.

Skærmen er ikke i så høj opløsning som på lidt dyrere telefoner som Samsungs Galaxy S8, men det er ikke noget, man lægger mærke til i praksis. Skærmbilledet står skarpt og med virkelig god kontrast.

Der er indbygget en fingeraftrykslæser i telefonens trykfølsomme knap. Den aflæste mit fingeraftryk og låste telefonen op så hurtigt, at jeg første gang kom i tvivl om, om den overhovedet var slået til. Men det var den altså, for mine forsøg på at logge på telefonen med andre fingre blev prompte afvist.

Dobbeltkameraet på bagsiden af OnePlus 5 leveres af Sony. Det tager nogle flotte billeder, og de to linser giver dig noget så sjældent på en telefon som zoom uden tab af billedkvalitet. De to linser hjælper også til at skyde flotte portrætfotos.

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

OnePlus 5 er en toptelefon til en god pris. Hvis du vil have en Android-telefon i denne prisklasse, så fås de ikke bedre.

Specifikationer

Mærke
OnePlus
Processor
Snapdragon 835
Hukommelse (RAM)
6/8 gigabytes
Lagerplads
64/128 gigabytes
Skærmstørrelse
5,5 tommer
Skærmopløsning
1920 x 1080 pixels
Tilslutninger
USB C
Batterikapacitet
3.300 mAh
Styresystem
Android 7.0
Mål
154.2 x 74.1 x 7.25 mm
Vægt
153 gram
Fingeraftrykslæser
Ja
Kamera
20 + 16 megapixels
Udskifteligt microSD-kort
Nej