Bagsiden af telefonen er ustyrligt glat, så det er en god idé at købe et cover.

OnePlus 12R

Med OnePlus 12R får du et godt kamera, en høj ydelse og en flot skærm til en pris, der sagtens kunne være højere.

af Morten Skeldal Østergaard #Telefon #OnePlus
9.1

Du får en virkelig stærk telefon for pengene med OnePlus 12R. Hvis vi havde testet 12R og skulle gætte på prisen, ville vi have skudt i hvert fald 1.000 kroner højere.

Processoren fra firmaet Qualcomm er ikke den sidste nye model, men det ses egentlig kun i vores målinger, for i daglig brug er telefonen hurtig og reagerer uden mærkbare forsinkelser.

Der er kun et par enkelte generende reklame-apps fra Netflix og TikTok, men så snart de er afinstalleret, er telefonen klar til brug. Den særlig udgave af Android, som OnePlus bruger, er brugervenlig og konsekvent designet, så det er nemt at finde rundt i menuer og indstillinger.

Skærmen er stor og flot med både høj opløsning og en opdateringsfrekvens på 120 Hz, der får bevægelser på skærmen til at tage sig mere flydende ud. Det er især tydeligt, når du ruller hurtigt ned gennem en lang tekst, hvor du tydeligt kan aflæse bogstaverne, mens de farer forbi. Farverne er flotte og livagtige, og kontrasten er på niveau med de bedste og dyreste telefoner.

Telefonen kan drosle skærmens opdateringsfrekvens helt ned til 1 Hz for at spare på batteriet. Der er også et særligt kølesystem, der skal hjælpe på batteritiden. Sammen med batteriets store kapacitet, der ligger 10 procent højere end den mest almindelige kapacitet i dag, betyder det hele, at OnePlus 12R uden problemer kan holde sig kørende i to døgn ved almindeligt blandet brug af funktionerne.

Når der skal lades op, kan det endda ske lynhurtigt takket være 100 watt-opladeren, der følger med i kassen sammen med det letgenkendelige, rødhvide OnePlus USB-kabel. Det tager kun omkring en halv time at give telefonen en fuld opladning. Den eneste ulempe ved det store batteri er, at det får telefonens vægt op på over 200 gram, så du kan godt blive lidt træt i fingrene, hvis du bruger den i længere tid ad gangen.

De færreste vil blive skuffet over udvalget af kameraer på OnePlus 12R. Vi tog nogle fine billeder i dagslys med masser af detaljer og flotte, naturtro farver. Fotos taget om natten var også gode med fin detaljering i skygger, hvor kameraer i billigere telefoner ellers kan finde på at mudre de mørke nuancer sammen til én stor pixelgrød. Vi brød os ikke om den digitale zoom i kameraet, som fik motivet til at fremstå kornet, når vi forsøgte at fange et udsnit på lang afstand.

Bagsiden af OnePlus 12R er blank og glat og bliver hurtig fedtet til med fingeraftryk. Det mest fornuftige vil nok være at udstyre telefonen med et cover, som også vil kunne rette lidt op på den store niveauforskel mellem kameramodulet og bagsiden. Kameraerne rager nemlig langt ud og er placeret i den ene side, så telefonen vipper fra side, hvis du bruger den, mens den ligger på et bord.


+ Hurtig telefon til prisen

+ Flot skærm

– Ikke så flotte zoom-fotos

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Med OnePlus 12R får du et godt kamera, en høj ydelse og en flot skærm til en pris, der sagtens kunne være højere.

Specifikationer

Mærke
OnePlus
Processor
Qualcomm SM8550-AB Snapdragon 8 Gen 2
Hukommelse (RAM)
16 GB
Lagerplads
256 GB
Skærmstørrelse
6,78"
Skærmopløsning
2780 x 1264 pixels
Tilslutninger
USB-C
Batteritid
Cirka to døgn
Batterikapacitet
5.500 mAh
Styresystem
Android 14
Netværk
Wi-Fi 7, Bluetooth 5.3
Mål
16,3 x 7,5 x 0,9 cm
Vægt
207 g
Fingeraftrykslæser
Ja, i skærmen
Kamera
50 MP, 8 MP ultravid, 2 MP makro, 16 MP selfie
Udskifteligt microSD-kort
Nej
Benchmark (højest er bedst)
Geekbench: 5236